arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler

Ons college van B&W

Madurodams college van burgemeester en wethouders bestaat uit 10 leerlingen van middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. De burgemeester van Madurodam is de jongste en de enige gekozen burgemeester van Nederland.

Beslissingen maken

Het college denkt onder andere mee over de goede doelen die Madurodam steunt. Alle leden van het college bezoeken aanvragers en brengen daarover verslag uit. Vervolgens beslissen ze mee over welke doelen gesteund worden. Verder zijn de burgemeester en wethouders aanwezig bij officiële gelegenheden van Madurodam en gaan ze op werkbezoek bij de burgemeester van Den Haag. Onderdeel van hun bestuursjaar is een studiereis naar Dachau. Iris de Ruyter de Wildt, nazaat van Michiel de Ruyter, is in 2016-2017 burgemeester van Madurodam.

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix was vanaf de oprichting 28 jaar lang burgemeester van Madurodam. Toen zij in 1980 werd gekroond, is zij beschermvrouwe van Madurodam geworden.

Even voorstellen: het 65ste college van B&W. Van links naar rechts: Stijn, Lotte, Mark, Mijntje (locoburgemeester), Perry, Iris (burgemeester), Lauren, Abe, Pieter en Ilyas (staat niet op de foto).