arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Kinderen voor Madurodam

MaduroMeets

Door Busra, Elzi & Saar
Het bekende spreekwoord luidt: onbekend maakt onbemind. Daarom is het belangrijk dat we in een multicultureel land als Nederland openstaan voor nieuwe dingen en kennis over elkaar opdoen. Samen bedachten we onze challenge: MaduroMeets. Een samenkomst in Madurodam van twee groepen kinderen uit groep 7 & 8 van twee verschillende scholen uit verschillende wijken in Den Haag. De kinderen worden gemotiveerd om uit hun vertrouwde bubbel te stappen en elkaar te leren kennen. De diversiteit in Den Haag, die terug te vinden is in deze klassen, is de rode draad in onze challenge. Tijdens MaduroMeets zijn de kinderen in gemixte groepen met elkaar in gesprek gegaan over alledaagse zaken zoals; de buurt waarin ze wonen, school in coronatijd, hoe hun dag eruit zag in de coronatijd, school in normale tijd etc.. De uitkomsten van de gesprekken werden teruggekoppeld naar de hele groep. Ook hebben individuele leerlingen voor de groep hun ervaringen gedeeld. De conclusie was dat er uiteraard verschillen zijn maar ze toch meer overeenkomsten hebben! Na de groepsgesprekken zijn we in groepen Madurodam ingegaan. En genoten van alle attracties met name de nieuwste attractie Flying Dutchman. Iedereen was super enthousiast.

Onze multiculturele samenleving kunnen we alleen samen een stukje mooier maken. Het was een flinke uitdaging om alles te organiseren. Zeker in combinatie met school en al het gedoe rondom corona. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we een prachtige dag gehad in Madurodam. We hebben geleerd om creatief te denken, optimistisch te blijven ondanks de tegenslagen en om ook zelf uit onze comfortzone te stappen. Het was een bijzondere ervaring waar we trots op zijn. De lachende gezichten van deze kinderen blijven ons nog lang bij!