arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Kinderen in actie voor een ander bij Madurodam Marathon

Goede doelen

Madurodam is opgericht als themapark, levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. Sinds 1952 keerde Madurodam bijna 34 miljoen euro uit aan goede doelen, dat is ieder jaar tussen de 600.000 en 700.000 euro.

Madurodam Kinderfonds

Het Madurodam Kinderfonds gelooft dat kinderen de toekomst zijn. Voor een mooie en goede toekomst moet ieder kind naar eigen inzicht bij kunnen dragen aan de samenleving. Het fonds wil hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. Door als kind er ook op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Daar is zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, moed en empathie voor nodig. Eigenschappen die George Maduro, de oorlogsheld naar wie Madurodam is vernoemd, bezat. Met de steun aan projecten voor kinderen hoopt het Madurodam Kinderfonds dat er een nieuwe generatie in de voetsporen van George treedt.

Ontdekken en ervaren

Kinderen ontwikkelen deze eigenschappen door zichzelf en anderen te leren kennen, en door te ontdekken en ervaren. Het Madurodam Kinderfonds steunt projecten waarin kinderen leren empathisch te zijn, te luisteren en een dialoog te voeren, anderen te ontmoeten en je in elkaar te verdiepen. Vaardigheden die nodig zijn om in verbinding te staan met mensen in je omgeving. Op die manier brengen zij het gedachtegoed achter Madurodam als “de stad van de glimlach” over naar de rest van Nederland.

Hieronder vind je projecten die het Madurodam Kinderfonds steunt.