arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
IMG_3934.JPG

Tenminste Houdbaar Tot-Diner

door Abel, Henriette en Andja

Woensdag 18 mei 2022 was het eindelijk zover: onze challenge, het Tenminste Houdbaar Tot-diner, vond plaats. Het doel was om onze gasten bewust te maken van voedselverspilling en wat zij er zelf aan kunnen doen én om jong en oud met elkaar te verbinden.

Onze gasten waren 8ste-groepers van de Nutsschool uit Wassenaar en de John F. Kennedy school uit Mariahoeve in Den Haag, de lagere scholen van Henriette en Andja. Ook onze eigen vrienden (16+) waren van de partij en ouderen van Old Stars, de Participatiekeuken en Huiskamerproject de Laaks Lente.

Gelukkig was het mooi weer en konden we onze gasten ontvangen op het terras met een gezonde smoothie, gemaakt van fruit dat er minder mooi uitziet en niet meer verkocht kan worden. De presentator, Ridder van Kooten, heette alle gasten welkom en in een interview vorm hebben wij verteld over het college, de challenge en het doel van deze dag.

In gemixte groepen werden de speciale voedselverspillings-speurtocht en de workshops door Haagse Zwam en Super Soda gevolgd. De Haagse Zwam kweekt zwammen op koffiedik en maakt daarvan heerlijke tapenade. Super Soda maakt van ongewilde groente en fruit heerlijke frisdrank.

Tijdens het diner zat jong en oud gemixt met elkaar aan tafel. De ingrediënten waren gesponsord door Albert Heijn; voedselverspilling is een belangrijk onderwerp en zij wilden graag bijdragen om dit bij jong en oud onder de aandacht te brengen. Robbert, de manager van AH Benoordenhout was aanwezig en hield een kort praatje. Door sponsoren als Mepal en Super Soda konden we een goodybag maken met een flesje frisdank, een boekje met tips tegen voedselverspilling, een maatbeker en een vershoudbakje van Mepal. De avond werd afgesloten met een quiz over voedselverspilling, waarbij de tafels tegen elkaar streden voor de overwinning. Het event was helemaal top. We zijn trots op de impact die we hebben gemaakt bij drie generaties.

  • organisatie en ridder_0.jpg
  • organisatie en ridder_0.jpg