arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Praktische informatie

Ben je op zoek naar onze openingstijden, routebeschrijving, contactgegevens en faciliteiten? Je vindt het op deze pagina. Voor vragen, opmerkingen of klachten kun je ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Onderhoud park

Om je dagje uit in Madurodam zo leuk mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat het park er zo mooi mogelijk uitziet. Daar is onderhoud voor nodig door onze vakmensen. Omdat Madurodam 365 dagen per jaar open is, doen we dit zoveel mogelijk tijdens rustige momenten in het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de werkzaamheden in het park.

Faciliteiten

Madurodam is alle dagen van het jaar geopend. We doen er alles aan om je bezoek zo leuk én makkelijk mogelijk te maken.
Huisdieren
Huisdieren

Toegankelijkheid

Madurodam wil al haar bezoekers een onvergetelijk en veilig dagje uit bezorgen. We streven er dan ook naar om het park voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken hebben we een aantal voorzieningen. Ontdek alle voorzieningen voor bezoekers met een beperking en plan je bezoek!
Hulphonden
Hulphonden
Rolstoelen
Rolstoelen

Iets verloren?

Ben jij iets verloren in Madurodam? Wij bewaren alles netjes! Zoek jouw verloren voorwerp(en) op via Ilost.

Top 5 veelgestelde vragen

Hier vind je de top 5 veelgestelde vragen aan Madurodam en de bijhorende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan alle veelgestelde vragen en antwoorden of neem contact met ons op.

Is het veilig om Madurodam te bezoeken? 

Ja, je kunt Madurodam straks veilig bezoeken. Wel proberen we om drukte in het park zoveel mogelijk te beperken. Het kabinet heeft voor iedereen in Nederland namelijk de instructie meegegeven om drukte te vermijden. Dus daar zorgen we bij Madurodam ook voor.

Samen met onze branchevereniging Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hebben we een protocol opgesteld, zodat we al onze bezoekers op een veilige manier een dagje uit kunnen bieden.

Welke maatregelen nemen jullie op Madurodam?

Madurodam volgt het advies vanuit de rijksoverheid m.b.t. de coronamaatregelen.
De landelijke plicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes geldt ook
in Madurodam. Daarnaast heeft Madurodam in samenwerking met de Club van Elf het ‘Samen Veilig Uit’ protocol opgesteld.

Ons protocol ‘Samen Veilig Uit’ geeft drie garanties:

  1. we zorgen voor anderhalve meter afstand tussen huishoudens,
  2. voor voldoende en heldere informatie
  3. én extra hygiënemaatregelen, zowel binnen als buiten.

Bij Madurodam hebben we daarnaast de volgende maatregelen:

  • Je kan tickets alleen nog maar online kunt kopen en moet je een aankomsttijdstip reserveren. Zo voorkomen we drukte bij de entree en in het park.
  • Ook hebben we speciale markeringen aangebracht in alle binnen- en buitenruimtes, in de vorm van oranje en magenta gekleurde harten. Zo weet je precies hoeveel afstand je moet houden van andere bezoekers.
  • Daarnaast hebben we door het hele park extra hygiënemaatregelen getroffen, bijvoorbeeld in de vorm van centrale desinfectiepunten.

Wil je meer weten over de drie garanties in ons protocol? Kijk dan op de website van de Club van Elf

Kan ik ook spontaan langskomen bij Madurodam?

Nee, het is helaas niet mogelijk om Madurodam te bezoeken zonder dat je een datum en tijdsslot hebt gereserveerd. We doen dit om drukte in het park te vermijden en onze bezoekers 1,5meter afstand van anderen te kunnen bieden. Je moet dus altijd je dag van bezoek en aankomsttijdstip vooraf reserveren via onze website.

Moet ik altijd reserveren en hoe doe ik dat?

Ja, in verband met de 1,5 meter regels is het verplicht om voor je bezoek altijd een dag en tijdstip van aankomst te reserveren. Je kan niet zomaar langskomen.

Via onze website kun je een reservering maken voor een dag en tijdstip van aankomst. Dat doe je hier.

Hoeveel plek is er op het parkeerterrein van Madurodam?

Op ons eigen parkeerterrein hebben we plek voor 450 auto’s.

Koop je tickets online en reserveer voor een dag en tijd