arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Madurodam Marathon
Gepubliceerd op 9 juni 2020

Eigen projecten van Madurodam

Op verschillende manieren willen we kinderen laten bijdragen aan een beter en mooier Nederland. Zo geven we bijvoorbeeld onze opbrengsten weg aan goede doelen door heel Nederland. Maar door het jaar heen initiëren we ook eigen projecten. Voor, door en met kinderen.

Verbinden van generaties

Met onze eigen projecten willen we kinderen aansporen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving. We stimuleren hen om zich in te zetten voor een ander. Zo zorgen we voor een verbinding tussen kinderen, tussen groepen en zelfs tussen generaties. De drie projecten die we initiëren, hebben allemaal één iets gemeen: ze zijn voor, door en met kinderen.

Nationale Kinderherdenking op 4 mei

Sinds 2016 organiseren we ieder jaar op 4 mei de Nationale Kinderherdenking. Door middel van verschillende projecten in aanloop naar en tijdens Dodenherdenking laten we duizenden kinderen uit heel Nederland op hun eigen manier herdenken en stilstaan bij onze vrijheid. Op een eigentijdse en toegankelijke manier maken we moeilijke thema's voor kinderen relevant. Op school, thuis en in Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld.

Klik hier om meer te lezen over de Nationale Kinderherdenking

Madurodam Marathon

In oktober organiseren we de Madurodam Marathon, de allerleukste kinderrun van Nederland. De Madurodam Marathon is de enige stadsmarathon zonder drempels en steken we in op een manier die bij ons past: voor en door kinderen, voor een goed doel en voor iedereen toegankelijk. De afstand van deze kinderrun is namelijk 1,69 kilometer. Dit is 42 kilometer, maar dan in schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam haar miniaturen bouwt.

Klik hier om meer te lezen over de Madurodam Marathon

Madurodam VONK-diner

Vlak voor de feestdagen in december is het tijd voor het Madurodam VONK-diner. Bij dit evenement komen honderden kinderen en eenzame ouderen onder het genot van een heerlijk diner samen. Om samen te eten, samen te genieten én samen nieuwe herinneringen te maken. Zo brengen we de jongste en oudste generatie van Nederland op een natuurlijke manier bij elkaar. Het Madurodam VONK-diner wordt georganiseerd door twee van onze wethouders, als hun persoonlijke challenge.