arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Madurodam Marathon

Eigen projecten van Madurodam

Op verschillende manieren willen we kinderen en jongeren laten bijdragen aan een beter en mooier Nederland. Zo geven we bijvoorbeeld onze opbrengsten weg aan goede doelen door heel Nederland. Door het jaar heen initiëren we ook eigen projecten. Voor, door en met kinderen en jongeren.

Verbinding

Met onze eigen projecten willen we kinderen en jongeren aansporen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een mooiere samenleving. We stimuleren hen om in gesprek te gaan met de ander, te luisteren naar de ander en zich in te zetten voor een ander. Zo zorgen we voor echte verbinding tussen kinderen en jongeren onderling en tussen generaties. De projecten die we initiëren, hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn voor, door en met kinderen en jongeren.

Madurodam Valentijn-diner 14 februari 2024

Op 14 februari 2024 organiseert Madurodam Kinderfonds haar eerste Valentijn-diner. Bij dit diner brengen we drie generaties, basisschool, middelbare school, studenten en ouderen samen met het doel nieuwe penvriendschappen te sluiten. De genodigden brengen een bezoek aan het park om daarna samen aan tafel te gaan en onder het genot van een vriendschapsmaaltijd elkaar beter te leren kennen, samen te zingen, bingo te spelen en een quiz te doen. Het doel is dat iedereen aan het eind van de maaltijd 3 adressen heeft verzameld om met elkaar in contact te blijven.

Meld je hier aan!

Madurodam Vrijheidsmaaltijd 5 mei 2024

Op 5 mei 2024 organiseert Madurodam Kinderfonds in samenwerking met Amare, het Residentie Orkest en vele andere maatschappelijke partners uit Den Haag, de 2e Madurodam Kinderfonds Vrijheidsmaaltijd speciaal voor jongeren tussen de 12- 18 jaar. Na het succes van vorig waarbij we ruim 100 kinderen en jongeren uit diverse wijken in Den Haag mochten ontvangen, hebben we dit jaar 200 plekken beschikbaar. Ben jij tussen de 12- 18 jaar en ben je nieuwsgierig naar de verhalen van jongeren uit alle wijken van Den Haag? Meld je dan nu aan voor deze unieke Vrijheidsmaaltijd in Amare, Spuiplein 150 in Den Haag.  

Madurodam VONK-diner 2023

Vlak voor de feestdagen in december is het tijd voor het Madurodam VONK-diner. Bij dit evenement komen kinderen en jongeren samen met anderen die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten, onder het genot van een heerlijk diner. In december 2023 heeft het Madurodam VONK-diner op locatie plaatsgevonden waarbij de kinderen  hebben gekookt voor hun ouders, broertjes en zusjes en eenzame ouderen uit de buurt. Het Madurodam VONK-diner wordt altijd georganiseerd door twee van onze wethouders als hun persoonlijke challenge. In 2023 was het de challenge van Rohan en Laura waarbij Rohan zich graag inzet tegen eenzaamheid en Laura kinderen het belang van vegetarisch eten wil bijbrengen. De kinderen hebben met elkaar een heerlijke vegetarische maaltijd gemaakt en door een quiz zijn ze ook meer te weten gekomen hoe vegetarisch eten bijdraagt aan een gezond lijf en beter is voor de aarde.

Madurodam VONK-diner 2022

Vlak voor de feestdagen in december is het tijd voor het Madurodam VONK-diner. Bij dit evenement komen kinderen en jongeren samen met anderen die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten onder het genot van een heerlijk diner. In de eerste twee edities kwamen jongeren en ouderen samen om te eten, te genieten en met elkaar in gesprek te gaan. In 2022 kwamen jongeren uit diverse wijken in Den Haag bij elkaar en kregen zo de kans over de grenzen van hun eigen wijk te kijken en hun netwerk uit te breiden. Het Madurodam VONK-diner wordt georganiseerd door twee van onze wethouders, als hun persoonlijke challenge.

Madurodam Marathon

 Met de Madurodam Marathon hebben we de afgelopen jaren veel geld opgehaald  voor Het Gehandicapte Kind. We zijn aan het kijken of en hoe we deze leukste kinderrun van Nederland nog beter - en misschien grootser - kunnen organiseren.