arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Madurodam Marathon

Eigen projecten van Madurodam

Op verschillende manieren willen we kinderen en jongeren laten bijdragen aan een beter en mooier Nederland. Zo geven we bijvoorbeeld onze opbrengsten weg aan goede doelen door heel Nederland. Door het jaar heen initiëren we ook eigen projecten. Voor, door en met kinderen en jongeren.

Verbinding

Met onze eigen projecten willen we kinderen en jongeren aansporen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving. We stimuleren hen om zich in te zetten voor een ander. Zo zorgen we voor een verbinding tussen kinderen en jongeren onderling en tussen generaties. De drie projecten die we initiëren, hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn voor, door en met kinderen en jongeren.

Madurodam Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei 2023 vond de allereerste, door Madurodam Kinderfonds georganiseerde, Madurodam Vrijheidsmaaltijd plaats. Wat geweldig om te ervaren dat ruim 100 kinderen en jongeren uit diverse wijken in Den Haag om 11.30 uur bij de registratiebalie stonden om aan de Vrijheidsmaaltijd deel te nemen.

Madurodam Marathon

Met de Madurodam Marathon hebben we de afgelopen jaren veel geld opgehaald voor het goede doel Het Gehandicapte Kind. We zijn nu aan het kijken of en hoe we deze leukste kinderrun van Nederland nog beter - en misschien grootser - kunnen organiseren.

Klik hier om meer te lezen over de Madurodam Marathon 2020.

Madurodam VONK-diner

Vlak voor de feestdagen in december is het tijd voor het Madurodam VONK-diner. Bij dit evenement komen kinderen en jongeren samen met anderen die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten onder het genot van een heerlijk diner. In de eerste twee edities kwamen jongeren en ouderen samen om te eten, te genieten en met elkaar in gesprek te gaan. In 2022 kwamen jongeren uit diverse wijken in Den Haag bij elkaar en kregen zo de kans over de grenzen van hun eigen wijk te kijken en hun netwerk uit te breiden. Het Madurodam VONK-diner wordt georganiseerd door twee van onze wethouders, als hun persoonlijke challenge.