arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nationale Kinderherdenking 2018
Nieuws Gepubliceerd op 7 februari 2020

Levensverhaal George Maduro komt in herdenkingsjaar tot leven

Start voorverkoop unieke muziektheatervoorstelling in Zuiderstrandtheater
In het jaar dat heel Nederland stilstaat bij 75 jaar vrijheid, komt in Den Haag ook de geschiedenis van George Maduro, de naamgever van Madurodam, opnieuw tot leven. De community opera Maduro, een samenwerking van Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst en het Residentie Orkest brengt het levensverhaal van deze jonge, onbaatzuchtige oorlogsheld en het ontstaan van Madurodam deze zomer op de planken.

Voor het Zuiderstrandtheater is dit de laatste eigen muziektheaterproductie  in de haven van Scheveningen. Met het oog op de terugkeer naar Amare in het centrum van Den Haag in 2021 is voor een echt ‘Haags’ thema gekozen: de herinnering aan de Haagse held George Maduro. Ook  wordt daarmee het verband gelegd met de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 4 mei dit jaar 75 jaar geleden.

Madurodam is blij met het initiatief, aldus Joris van Dijk, Algemeen Directeur van het themapark: “Dit culturele evenement van het Zuiderstrandtheater versterkt de missie van Madurodam, dat sinds 1952 de status van oorlogsmonument heeft. Vanuit die rol verbinden wij verleden en heden en maken we thema’s als het belang van herdenken en leven in vrijheid op een eigentijdse manier toegankelijk, met name voor kinderen. Zo wordt dit jaar voor de vijfde keer op 4 mei de Nationale Kinderherdenking georganiseerd, inmiddels uitgegroeid tot een van de drie grootste herdenkingen van Nederland. Vanwege het bijzondere herdenkingsjaar breiden we in 2020 het aantal projecten in aanloop naar 4 mei en de Nationale Kinderherdenking zelf verder uit, met als doel het landelijke bereik onder kinderen verder te vergroten.”

Levende herinnering aan George Maduro

De voorstelling Maduro focust op de tragische liefdesgeschiedenis van George Maduro en Hedda de Haseth Möller, die door oorlog en geloofskwesties van elkaar gescheiden worden. Ook passeren belangrijkste highlights in het leven van George Maduro de revue, zoals zijn manmoedige optreden in de eerste dagen van de bezetting en zijn uiteindelijke dood in concentratiekamp Dachau.

Maduro is een productie van het Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst en Residentie Orkest. Operaregisseur Jeroen Lopes Cardozo tekent voor de regie, tekstschrijver is Pieter van der Waterbeemd en componist Bob Zimmerman schrijft de muziek voor Maduro.

Er zullen 5 voorstellingen worden gegeven in het Zuiderstrandtheater, op 3, 4, 5, 6 en 8 september 2020. De kaartverkoop start op 8 februari, de dag waarop George Maduro 75 jaar geleden stierf in concentratiekamp Dachau. Kaarten kosten 20 (3e rang), 23 (2e rang) of 27 (1e rang) euro en zijn verkrijgbaar via de website van Zuiderstrandtheater. Jongeren jonger dan 27 jaar betalen 10 euro.

  • Levensverhaal George Maduro komt verder tot leven
  • Levensverhaal George Maduro komt verder tot leven
Madurodam breidt vanwege het bijzondere herdenkingsjaar het aantal projecten rondom de Nationale Kinderherdenking 4 mei verder uit