arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Madurodam haalt Dakota naar Nederland
Flying Dutchman Gepubliceerd op 23 oktober 2018

Levensgrote Dakota landt in Madurodam

Het beroemdste vliegtuig uit de luchtvaarthistorie is geland in Den Haag. Vandaag arriveerde een DC-3, in de volksmond ook wel bekend als Dakota, op Madurodam. Het vliegtuig, dat na een zeereis vanuit Jacksonville (Florida/US) via Antwerpen vandaag naar Den Haag werd vervoerd, speelt de hoofdrol in onze zesde indoorattractie van Madurodam, welke volgend jaar opengaat. Het is voor het eerst in onze geschiedenis dat we in schaal 1:1 een attractie gaan bouwen.

De Dakota wordt gezien als een ware ‘gamechanger’ in de geschiedenis van de luchtvaart. Wereldwijd en vooral ook in Nederland. Het is niet alleen het meest geliefde, maar ook het meest gebouwde vliegtuig uit de luchtvaarthistorie. De Haagse attractie is trots dat zij een toestel heeft bemachtigd en daarmee een exemplaar kan toevoegen aan het handjevol Dakota’s in Nederland. Wereldwijd zijn er namelijk naar schatting nog maar 400 Dakota’s in de lucht. Zodra een DC-3 stopt met vliegen, wordt deze direct opgekocht door handelaren, vaak om tot luxueus privévliegtuig om te bouwen. Dat we een exemplaar kunnen toevoegen aan Madurodam is bijzonder en uniek. Naar verwachting zal dit namelijk een van de laatste exemplaren zijn met bestemming Nederland.

Welk spectaculaire verhaal je dit keer zult gaan beleven in Madurodam houden we nog even geheim. We kunnen alleen zeggen dat we iets groots gaan doen en dat Nederland straks niet om het vliegtuig heen kan. Maar voor nu laten we deze prachtige Dakota nog even voor zichzelf spreken.

Dakota has landed