arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Goed doel Gepubliceerd op 13 maart 2020

Wethouders Donna en Sophie starten 'Veggie Challenge'

De burgemeester en wethouders van Madurodam organiseren allemaal hun eigen ‘challenge”: een activiteit waarbij ze iets doen om Nederland een beetje mooier te maken. Zo ook wethouders Donna en Sophie. Want door er op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving!

De persoonlijke challenge van Donna en Sophie stond in het teken van de Nationale Week zonder Vlees. De wethouders wilden mensen om zich heen, bijvoorbeeld op school, maar ook in Madurodam, meer bewust maken van de impact van vlees op het klimaat. En dan bij voorkeur ook wat meer waardering laten ontstaan voor andere culturen.

Daarom brachten zij samen een plantaardig, multicultureel receptenboek uit: ‘Hoe jij en ik de wereld veranderen’. Inclusief 35 plantaardige recepten uit alle windstreken. En als klap op de vuurpijl regelden ze dat een van de recepten, de Veggie Dog, ook nog eens op de kaart komt te staan van Madurodam's restaurant. Kijk snel mee naar hun challenge!

Veggie challenge College