arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Maiden flight in The Flying Dutchman
Flying Dutchman Gepubliceerd op 10 juli 2020

Madurodam’s Flying Dutchman klaar voor vertrek

The Flying Dutchman, onze nieuwste attractie, is officieel klaar voor vertrek! Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew vanochtend voor het eerst voor bezoekers de deur in van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3 die staat te stralen op luchthaven Schiphol. Het waren onze burgemeester en wethouders die de eer hadden om als eerste aan boord plaats te nemen voor de ‘maiden flight’.
  • Flying Dutchman Madurodam
  • Flying Dutchman Madurodam
Madurodam's college van burgemeester en wethouders genoot zichtbaar van de eerste vlucht

Wereld van creativiteit en daadkracht

The Flying Dutchman is in de eerste plaats een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. KLM en Plesman waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders tijdens de wederopbouw van ons land. Ze belichaamden precies dat waar Madurodam tijdens de beginjaren voor stond en nog altijd voor staat: een stukje hoop bieden voor de toekomst, door het mooiste van Nederland te laten zien.

Dromen en durven

De nieuwste attractie van Madurodam vertelt niet één verhaal over slechts één persoon. Bezoekers maken een vlucht die voorbij tijd en ruimte gaat. Een vlucht langs verhalen over dromen, over durven en over creativiteit in Nederland van de laatste 100 jaar. Zodra de motoren beginnen te draaien, vliegen bezoekers dankzij de allerlaatste showtechnieken van de ene verbazing in de andere en komen ze op plekken die anderen voor onmogelijk hielden. Rakelings over de Amsterdamse grachten en langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven. Een duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en ook de muzikale wereld in, dwars door het oog van de storm.

Zo beleven de passagiers met Plesman als gezagsvoerder het vooruitgangsdenken van vele pioniers; van de iconen Freddy Heineken en Anton Philips en ook van kunstenaars Mondriaan en Escher met hun vernieuwende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu, de Nederlandse DJ’s die nog steeds muzikaal de wereld veroveren. Stuk voor stuk mensen die in staat zijn om voorbij de horizon te kijken en zo Nederland een beetje mooier maken.

Have a safe flight!

Met The Flying Dutchman als dé grote publiekstrekker maakt Madurodam zich dus op voor topdrukte bij luchthaven Schiphol deze zomer. Uiteraard is bij deze attractie ook de 1,5 meter maatregel toegepast zowel in het buitengebied als in de cabine, net zoals de rest van het park is aangepast aan het Covid-19 protocol.