arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
stemlocaties den haag
Nieuws Gepubliceerd op 15 maart 2021

5 redenen om te stemmen in Madurodam

Stempas en identiteitsbewijs bij de hand, mondkapje op, ja ja het is zover! Na vier jaar mogen we weer een van onze belangrijkste rechten in Nederland uitoefenen: stemmen. En dit keer kan je stemmen op een unieke locatie, namelijk in Madurodam. Op 15, 16 en 17 maart is Madurodam een officiële stemlocatie. En er zijn 5 goede redenen om bij ons te komen stemmen. Welke? Dat lees je hieronder.

#1: Maak van stemmen een uitje

Stemmen in Madurodam is net als een heerlijk dagje weg in deze roerige tijd. Je zit vast al maanden binnen en de muren komen op je af. Tijd voor een uitje! Combineer stemmen met Madurodam en je bent er echt even uit. Na of voor het stemmen kan je snel nog even een blik werpen op het park. Ons familiepark ligt er mooier bij dan ooit, met een zee van bloemen, architectonische hoogtepuntjes en onze bekende miniaturen. Totaal de moeite waard, toch?

#2: Stemmen met Nederland aan je voeten

Wist je dat Madurodam de grootste verhalen van Nederland vertelt? Dichterbij Nederland op één locatie kan je gewoon niet komen. Hoe toepasselijk is dat als jij je stem uitbrengt voor ons mooie land? 

#3: De democratie vieren is nergens beter

Lang leve de vrijheid (binnen de gestelde regels ;-))! We leven in een democratie en deze drie dagen kan jij je hoogste democratische recht uitoefenen. Het klinkt waarschijnlijk flauw, maar dit recht is nog steeds een kostbaar goed in de wereld van vandaag. Jouw stem mag in Nederland gehoord worden en dat is zeker iets om trots op te zijn. Kortom, vier de democratie met je stem in Madurodam!

#4: Gemakkelijk en veilig stemmen

Stemmen, is dat wel veilig? Say no more. In Madurodam hebben we maatregelen genomen om het stemmen voor jou zo gemakkelijk en veilig te laten verlopen. Zolang jij je stempas, identiteitsbewijs en mondkapje in je zak hebt zitten, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. No worries.

#5: Geheel toegankelijk voor iedereen ook als je een beperking hebt

Madurodam is goed voor anderen. Niet alleen omdat we jaarlijks met het Kinderfonds goede doelen steunen die goed zijn voor kinderen maar ook omdat we rekening houden met mensen met een beperking. Met een geheel toegankelijk stemlokaal is het voor iedereen mogelijk om veilig en comfortabel zijn stem uit te brengen. Zo is het stemlokaal ingericht om mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en mindervaliden gemakkelijk te laten stemmen. Slechthorenden en doven kunnen eventueel ondersteuning krijgen via videobellen. Daarnaast is een speciaal stemhokje ingericht om braille voor slechtzienden en blinden toegankelijk te maken. Stemmen in Madurodam is voor iedereen mogelijk!