arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Organisatie Gepubliceerd op 15 oktober 2020

Madurodam stelt Sander Gielen aan als nieuwe Algemeen Directeur

Themapark Madurodam krijgt een nieuwe algemeen directeur: Sander Gielen (50). Gielen is nu nog Directeur Bedrijfsontwikkeling bij Swishfund, een digitaal platform voor bedrijfsfinanciering voor het MKB. Hij start in zijn nieuwe rol op 1 november 2020.

Bedrijfseconoom Sander Gielen heeft meer dan twintig jaar ervaring in diverse sectoren, waaronder retail, telecom/ict en digitale dienstverlening. Hij vervulde meerdere commerciële managementfuncties in binnen- en buitenland, bij onder meer Van Dijk Educatie, Digicel, Telfort en Red Bull.

Gielen staat te boek als een allround manager met een uitgesproken visie op verandermanagement en het bouwen van succesvolle commerciële proposities. Gielen volgt Joris van Dijk op, die deze zomer een overstap maakte naar voetbalclub Feyenoord. Danielle Melis, sinds medio 2020 bestuursvoorzitter van Madurodam, is blij met de komst van Gielen.

“Madurodam is de afgelopen jaren getransformeerd van een miniatuurstad naar een eigentijds themapark met tientallen fysieke interacties en zes levensgrote attracties. We hebben met Sander Gielen een nieuwe algemeen directeur gevonden die de komende jaren het merk Madurodam verder zal versterken en die het gewicht en de ervaring heeft om het park te blijven vernieuwen, nu en naar de toekomst. Daarbij kijken we ernaar uit om met hem de samenwerking met het Madurodam Kinderfonds en de Nationale Kinderherdenking verder vorm te geven. Zijn sterke visie op organisaties en digitale proposities is in deze uitdagende en vernieuwende tijden zeer welkom”, aldus Melis.


Gielen zelf is ingenomen met de aanstelling. “Voor mij is Madurodam een icoon dat de verhalen van Nederland op een inspirerende manier vertelt. Ik zie nog volop kansen het educatieve karakter van het themapark verder door te ontwikkelen”, aldus de nieuwe Algemeen Directeur. “Wat mij daarnaast aanspreekt in deze nieuwe rol is de diversiteit en de veelzijdigheid van de functie. Veel dingen die ik in het verleden heb gedaan komen hier voor mij samen: mijn kennis en ervaring met merken en klantgerichte organisaties, digitalisering, werken met een divers team maar ook mijn financiële achtergrond.”