arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Kindernachtverblijf in Madurodam
Park Gepubliceerd op 23 augustus 2019

Madurodam opent gesloten deuren voor Kindernachtverblijf

Ruim 60 kinderen maakten zich vandaag op voor de avond van hun leven. Tijdens het Kindernachtverblijf, een unieke avond waarop Madurodam voor één keer de deuren na sluitingstijd opende, konden kinderen namelijk zonder hun ouders ongestoord genieten van het park: geen lange rijen, geen andere bezoekers en lekker lang opblijven.

Uit een overweldigend groot aantal aanmeldingen kwamen ruim 30 gelukkige kinderen (leeftijd 8 tot 12) samen met een vriendje of vriendinnetje genieten van een onvergetelijke ontdekkingstocht door Madurodam. In teams gingen zij een avond lang de strijd aan met elkaar, over de grote verhalen van Nederland. Zo was er een vliegtuig-challenge op een verlaten Schiphol, ontfutselden de teams samen ‘het Geheim van Nieuw-Amsterdam’ door de code van de schatkist te kraken, en werd er gestreden om de titel Oranjevoetbalkampioen tijdens een potje ‘glow in the dark’ voetbal. En dat alles dus zonder ouders.

Thuiskomen met grootse verhalen

Het Kindernachtverblijf, vooralsnog een eenmalig evenement, is in ieder geval een groot succes te noemen, aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. “In de zomervakantie gaat 1 op de 5 Nederlandse kinderen naar de BSO of andere vormen van dagopvang. Bepaald geen straf, want tijdens de vakantie worden hier altijd extra leuke activiteiten georganiseerd. Dus dachten wij: waarom zou je zo’n verblijf beperken tot overdag? En gezien de enthousiaste reacties van de kinderen, kunnen we het met recht een fantastische avond noemen. Het was voor deze avonturiers een hele beleving om tijdens een mooie donkere zomeravond op ontdekkingstocht te gaan en van alles mee te maken. Reken maar dat ze met grootse verhalen thuiskomen!”