arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
.
Evenementen Gepubliceerd op 22 mei 2020

Nederlandse DJ’s in het zonnetje bij Madurodam Dance Events

Madurodam ‘draait’ deze zomer niet alleen letterlijk, maar ook in muzikale zin door. Tijdens de zomermaanden wordt de Haagse attractie omgetoverd tot een podium voor DJ’s uit verschillende stromingen van de dance scene. Met in de rug ‘The Flying Dutchman’ - de nieuwste attractie van Madurodam waarin óók de pioniersgeest van onze DJ’s centraal staat - en heel Nederland aan hun voeten, draaien verschillende grote namen een eigen set. De eerste ‘flight’ livestreams staat gepland voor mei en juni.

Eerbetoon aan Nederlandse dancemuziek

De Haagse dagattractie inspireert al decennialang haar bezoekers met het mooiste en beste van Nederland. De Nederlandse DJ’s, die sinds de jaren ’90 een hoofdrol spelen binnen de dancemuziek en jaar in, jaar uit prominente plekken bezetten in de Top 100 DJ Mag, mogen daarbij niet ontbreken. Want hoe klein Nederland ook is, als het gaat om DJ-prestaties dan loopt ons land ver vooruit.

En dus brengt Madurodam deze zomer opnieuw een eerbetoon aan de Nederlandse dancemuziek. Bezoekers kunnen al sinds 2013 in Madurodam zelf hun DJ-kunsten laten horen bij een concert van Armin van Buuren. In de nieuwste attractie komt de pioniersrol van DJ’s opnieuw terug, om zo de waardering voor alle muzikale trendsetters van deze tijd nog eens extra te benadrukken. De komst van The Flying Dutchman is meteen ook de aanleiding om deze zomer in de avonduren in Madurodam ‘Dance Events’ te organiseren, nu grote festivals en evenementen nog geen mogelijkheid zijn. Met het mooiste en beste van Nederland als uniek decor voor de livestreams.

Line-up

Verschillende stromingen uit de dancemuziek komen aan bod tijdens de livestreams, om een zo groot mogelijk publiek te kunnen laten meegenieten. De line-up voor de eerste weken ziet er als volgt uit:

  • 25 mei, 18:00 uur: Billy the Kit, powered by SLAM! (house)
  • 28 mei, 20:30 uur: DeBesteSchoolfeesten.nl presenteert: ‘Het eerste ONLINE schoolfeest van Nederland’ met Tom van der Weerd, The Boy Next Door en Dansado & de Feestneger (Mainstream & freestyle)
  • 5 juni, 21:00 uur: Blasterjaxx  (progressive house/EDM) en Frontliner (hardstyle)
  • 12 juni, 19:00 uur: Frits Friday borrel (lounge en club)
  • 13 juni, 18:00 uur: The Cloud Rave x Bud - Dance with us for the Red Cross (House & Techno)
  • TBA: Ruben de Ronde, Mark Sixma & Ben Gold powered by Armada Music

Meegenieten vanuit je huiskamer

De eerste ‘flight’ livestreams worden uitgezonden via website en social media kanalen van Madurodam en zijn natuurlijk ook te zien op de streamings- en social media kanalen van de artiesten zelf. Voor de overige zomermaanden wordt nog gekeken naar een invulling van het programma. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via events@madurodam.nl.

De organisatie van de dance events in Madurodam is in handen van de evenemententak van het attractiepark. De eventsafdeling zet hiermee de toon voor aansluitende concepten om tijdens de zomermaanden een bezoek aan Madurodam te verrijken met een avond dansen en drinken. Want een intiem festival in Madurodam, dat kan!

Voor meer informatie over de livestreams: www.madurodam.nl/dance-events