arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nieuws Gepubliceerd op 20 december 2020

KWF verlicht Madurodam met duizenden lampionnen tijdens Nederland geeft licht

Vanavond was Madurodam de locatie van 'Nederland geeft licht. Tijdens deze actie zijn ruim 40 duizend lampionnen gedoneerd. Iedere lampion brandt voor een dierbare die geraakt is door kanker; voor iemand die wordt gemist of nu met kanker te maken heeft en voor iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode. De opbrengst van de gedoneerde lampionnen gaat naar onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase.

Er zijn een aantal aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het ondanks corona toch door kon gaan. Er was geen publiek aanwezig bij het evenement en naast het grote lampionnenhart, zijn er speciale hartjes geplaatst op typisch Nederlandse plekken in Madurodam. KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie voor de vijfde keer. Eerder werden de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (Lunteren), Paleis Soestdijk en het Olympisch stadion verlicht door duizenden lampionnen.

TV uitzending
De verlichting van de lampionnen werd uitgezonden op SBS 6 en werd gepresenteerd door Leonie ter Braak en Mirella van Markus. De uitzending is uiteraard uitgevoerd volgens de geldende maatregelen. In de uitzending stond KWF samen met bekende artiesten, patiënten en hun naasten stil bij alle ontroerende verhalen achter de duizenden lampionnen. De herhalingen van de uitzending zijn te zien op 21 december om 10.30 uur en 26 december om 13.25 uur op SBS 6.

Madurodam
KWF en Madurodam werken in dit bijzondere jubileumjaar samen. Het Haagsche themapark is in 1952 opgericht als hoop voor de toekomst en is maatschappelijk betrokken (Lees hier meer over Madurodam). Samen iets doen voor een ander is de rode draad van de samenwerking. Madurodam draagt op deze manier bij aan de verbinding van Nederland om de samenleving mooier te maken.