arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nieuws Gepubliceerd op 17 november 2020

Hart van lampionnen voor kankerpatiënten dit jaar in Madurodam

André van Duin, Wendy van Dijk en Gerard Joling branden lampion voor dierbare
Op zondag 20 december wordt een hart met lampionnen verlicht in Madurodam. Met deze jaarlijkse actie van duizenden handgeschreven lampionnen steekt KWF iedereen die met kanker te maken heeft, een hart onder de riem. Madurodam gaat deze samenwerking aan om Nederlanders in deze bijzondere tijd te verbinden.

Madurodam

In dit jubileumjaar is de keuze voor Madurodam vanzelfsprekend, want het Haagsche themapark is in 1952 opgericht als hoop voor de toekomst, maatschappelijk betrokken en is bovendien tijdens de decembermaand prachtig verlicht. Eerder werden de Afsluitdijk, het middelpunt van Nederland in Lunteren, Paleis Soestdijk en het Olympisch Stadion verlicht.

Madurodam is sinds 1952 maatschappelijk betrokken. Zij schenkt jaarlijks haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. Madurodam gelooft dat kinderen de toekomst zijn. Voor een mooie en goede toekomst moet ieder kind naar eigen inzicht bij kunnen dragen aan de samenleving. Madurodam wil hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Nederland Geeft Licht

De Lampionnenactie van KWF vindt dit jaar voor de 5e keer plaats. Net als voorgaande jaren wordt op iedere lampion met de hand de naam van een dierbare geschreven, zo denken we tijdens de donkere dagen van het jaar aan mensen die we missen, mensen die nu met kanker te maken hebben en aan iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode.

Het ontbrandingsmoment wordt op 20 december live uitgezonden op SBS 6 vanuit Madurodam waarbij Nederland letterlijk en figuurlijk licht geeft. Leonie ter Braak en Mirella van Markus presenteren deze bijzondere tv-uitzending. Daarnaast zullen vanuit Madurodam verschillende optredens plaatsvinden, namelijk van Gerard Joling, Edsilia Rombley en Tino Martin. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen publiek aanwezig bij de verlichting.

‘Nederland Geeft Licht’ is te zien op 20 december vanaf 17.00 uur op SBS 6.