arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nieuws Gepubliceerd op 21 maart 2019

Madurodam zoekt jong toneeltalent voor Nationale Kinderherdenking

Op 4 mei vindt in Madurodam de Nationale Kinderherdenking plaats, een herdenking speciaal voor en door kinderen. Onderdeel van deze herdenking is een korte theatervoorstelling geregisseerd door Theater Na de Dam. Voor het Kindertheater is de Stichting Nationale Kinderherdenking nog op zoek naar jonge toneelspelers uit groep 7 of 8. Dus ben of ken jij iemand die van toneelspelen houdt en het leuk lijkt om onderdeel te zijn van deze bijzondere herdenking? Aanmelden kan vanaf 11 april 2019!

Tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei vindt een theatervoorstelling met het thema “75 jaar vrijheid” plaats. Kinderen spelen de hoofdrol in deze theatervoorstelling, die begeleid zal worden door twee professionele theatermakers van Theater Na de Dam. Het biedt kinderen tussen 10 en 14 jaar de uitgelezen kans om ervaring op te doen met toneelspelen en te leren over thema’s als vrijheid, (in)tolerantie en oorlog.

De Nationale Kinderherdenking vindt jaarlijks plaats in Madurodam en wordt naast de bijeenkomsten op de Dam en de Waalsdorpervlakte gezien als één van de grootste herdenkingen van Nederland. Het bijzondere van deze herdenking is dat kinderen op alle fronten de hoofdrol spelen. Alles wordt voor en door kinderen georganiseerd. Hierdoor worden thema’s als herdenken en leven in vrijheid op een laagdrempelige manier met de kinderen besproken en gaan deze meer bij hen leven.

Repeteren tijdens meivakantie

Kinderen hoeven niet per se ervaring met toneelspelen te hebben, maar moeten wel bij alle repetities aanwezig zijn. Deze vinden plaats tijdens de meivakantie in Madurodam. Uiteraard moeten ze ook beschikbaar zijn op de dag van de Nationale Kinderherdenking. Op 4 mei vindt de repetitie vanaf 12.00 uur plaats. De voorstelling tijdens de herdenking is van 19.30 tot 20.00 uur. Deelname is gratis.