arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
familie uitje voorjaarsvakantie
Tips Gepubliceerd op 21 februari 2022

5 dingen over Madurodam die je tijdens de voorjaarsvakantie moet ontdekken

Madurodam is één en al beleving. Een familiepark waar je samen met de hele familie het mooiste van Nederland ontdekt. Lekker erop uit in de buitenlucht tijdens de voorjaarsvakantie. Dat moet je meemaken. Wij wedden dat je een paar dingen nog lang niet weet over ons park… Benieuwd? Lees snel verder!

#1 Indoor attracties en toffe doe-dingen

Madurodam staat vol mooi gebouwen maar wist je dat er ook spectaculaire attracties en leuke doe-dingen zijn om samen het mooiste en beste van Nederland te ontdekken? In de indoor attracties speel je zelf een rol én mag jij aan de knoppen zitten in een leerzaam verhaal! Maak een unieke vlucht aan boord van één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland, reis terug naar Nieuw-Amsterdam in de 17e eeuw of draai aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld. 

Voorjaarsvakantietip: Wist je dat we bij Madurodam een moet-je-meemaken-knipkaart hebben? Bezoek deze voorjaarsvakantie de 5 XL-attracties en maak je kaartje vol!

#2 Een uniek souvenir van je dagje uit

Wil je een uniek aandenken van jouw dag in Madurodam? Stap in onze speciale 3D engine en laat je transformeren tot een 3D versie; digitaal én in het echt. Met jouw gratis 3D Selfie bestel je thuis een uniek poppetje van jezelf, de kinderen en/of de rest van je familie. Poseren en klaar, je hebt nu een miniversie gemaakt van jezelf, wow! Een uniek souvenir van je dagje uit.

#3 Buiten spelen en ravotten

Voor alle kinderen zijn er toffe dingen in het park. Buiten lekker ravotten? Dát kan in één van de twee speeltuinen. De allerkleinsten onder ons kunnen terecht in de Nijntje-speeltuin. Van schommelen en wipwappen tot sjezen van de glijbaan en zandkastelen bouwen. In deze speeltuin kan het allemaal.  Grote kinderen kunnen de hort op in speeltuin De Waddenzee. Roetsj met de kabelbaan van de ene naar de andere kant en klauter in het reusachtige speelschip. Beiden vind je naast het Panorama Café. Zo kun jij op het terras genieten terwijl de kinderen uitrazen. Speelplezier gegarandeerd! 

#4 Eten met uitzicht

Trek gekregen van al het doen en ontdekken? Midden in het park vind je het Poffertjesplein waar je kunt genieten van heerlijke poffertjes, koffie en andere lekkernijen. Uitgebreider eten? Kom dan langs bij het Panorama Café of restaurant Taste of Holland. Je vindt er luxe belegde broodjes, warme en koude snacks, soepjes, salades en warme en koude dranken met een Nederlandse tint! Kom ons dag aanbod ontdekken en geniet van een vullende maaltijd. Neem daarna plek op het terras en geniet van het uitzicht over Madurodam!

#5 Dé plek voor leuke foto’s om te delen met familie en vrienden

Madurodam is dé plek voor de tofste foto’s. Van de fotobankjes, reuzentulpen, bloemenfiets en natuurlijk de XL-klompen tot aan de prachtige gerechtjes in de restaurants die iedere foodie laten watertanden: Madurodam is de place to be! Deel jouw mooiste plaatjes via social media. Vergeet ons niet te taggen met #Madurodam