arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Dagje uit in Den Haag

Wil jij een leuk dagje weg? Kom naar Den Haag! Er is veel te zien, te doen én te beleven. Van musea tot het strand en van winkelen tot varen door de grachten. Ter inspiratie zetten we 7 tips voor een dagje uit in Den Haag je op een rij.
Bezoek Nieuw Amsterdam in Den Haag

1. Madurodam

We zouden Madurodam niet zijn als we onszelf niet noemen in dit overzicht. Dus bij deze: Madurodam! Dé plek waar je de helden en hoogtepunten van Nederland ontdekt. Niet alleen via miniaturen, óók via doe-dingen en indoor attracties. Zo ontdek je in de nieuwe attractie Nieuw Amsterdam het New York uit de 17e eeuw. Leuk voor jong en oud!

Dagje uit in Sea Life Den Haag

2. SEA LIFE

In SEA LIFE ontdek je de wonderlijke onderwaterwereld. Kom oog in oog te staan met haaien en roggen. Leer meer over zeeschildpadden en gevaarlijke piranha's. En ontmoet de vriendelijke otters en pinguïns in hun verblijf. SEA LIFE beschikt over maar liefst 45 aquaria! 

Dagje uit naar strand in Den Haag Scheveningen

3. Het strand

Lekker uitwaaien of in de zon genieten van een hapje en een drankje. Het strand is altijd goed! Vanuit Madurodam ben je er met de tram en de auto in 5 minuten. Je kunt je dagje weg dus prima combineren. 

Leuk dagje weg naar Den Haag

4. Het historische centrum

Winkelen op het Noordeinde, picknicken in de paleistuinen en wandelen door het Binnenhof. In het historische centrum van Den Haag is veel te doen. Wil je geen highlight missen? Bekijk de mogelijkheden voor excursies op de website van This is The Hague.

Dagje weg met de Ooievaart in Den Haag

5. De Ooievaart

Den Haag vanaf het water ontdekken? Dat kan met de Ooievaart. Vanaf de boot geniet je van de Haagse grachten en vertelt een gids je leuke weetjes over monumenten en bijzondere huizen. Extra leuk: boek via de Ooievaart de Madurodam Express en laat je afzetten bij Madurodam.

Dagje uit in Panomaro Mesdag in Den Haag

6. Panorama Mesdag

Stap in het grootste schilderij van Nederland, kijk 360 graden in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama uit 1881. Het uitzicht is nooit hetzelfde. Met zijn enorme afmeting van 120 bij 14 meter is Panorama Mesdag een uniek cultuurhistorisch monument.

Dagje weg in Escher in het Paleis in Den Haag

7. Escher in het Paleis

Kan water omhoog stromen, hoe veranderen vogels in vissen en kunnen handen zichzelf tekenen? Je ontdekt het in Escher in het Paleis. Het is het enige openbare gebouw in Den Haag waar de oude paleisfunctie nog kunt ervaren!

Combineer je bezoek!

Wil jij je Madurodam-bezoek combineren met een museum of andere attractie in Den Haag? Dat kan! Wij hebben de verschillende combitickets voor je. Zo is je bezoek extra voordelig!

Koop je tickets online