arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes

Nieuw Amsterdam

Beleef vanaf half juni de Nederlandse roots van New York in Madurodam
Wie vanaf half juni Madurodam bezoekt, wacht een grootse, nieuwe belevenis: Nieuw Amsterdam. In de meeslepende attractie ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet.
Kom vanaf half juni naar Nieuw Amsterdam en ontdek de Nederlandse roots van New York

Handen uit de mouwen

Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. Loopt dit goed af? Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je samen met vrienden en familie de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York.

Win VIP-arrangementen voor Nieuw Amsterdam

Nu al nieuwsgierig naar de Nederlandse roots van New York? Doe vanaf 19 mei mee aan de winacties op Facebook! Tot aan de opening plaatsen we wekelijks een afbeelding. De prijsvraag: zie je écht New York of nep Nieuw Amsterdam? Onder alle juiste antwoorden verloten we 8 keer 3 VIP-arrangementen voor Nieuw Amsterdam. Dit bijzondere arrangement is op woensdag 28 juni en bestaat uit:

  • Een bezoek aan Nieuw Amsterdam natuurlijk!
  • Een exclusieve rondleiding door Madurodam: je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt als bezoeker!
  • Een bijzonder diner ín Nieuw Amsterdam. Zo beleef je op een extra speciale manier de spanning van de 17e eeuw!
  • Een goodie-bag voor een blijvende herinnering aan dit bezoek. 

The making-ofs Nieuw Amsterdam

Medewerkers van Madurodam zetten alles op alles om de attractie op tijd af te hebben. Wil jij weten hoe dat gaat? Bekijk de making-ofs!

De bouw in de spotlight
Nieuwsgierig naar meer over de bouw van de nieuwe attractie? Scroll door de fotogalerij en ontdek wat de bouw behelst en waar allemaal over nagedacht wordt.
Koop nu je tickets online met korting!
3+1 Gratis
Extra voordeel met het familie- en vriendenticket