arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Madurodam veilig bezoeken

In Madurodam geniet jij van het mooiste en beste van Nederland! Wij doen er alles aan om je bezoek op een veilige manier te laten verlopen. Madurodam volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Daarnaast volgen wij ook de maatregelen uit het branche protocol van De Club van Elf en de NVD: ‘Veilig Samen Uit’.

Aangepaste maatregelen per 25 september

Vanaf zaterdag 25 september worden de coronamaatregelen versoepeld. In heel Nederland vinden er veranderingen plaats en laten we de 1,5m maatregel los. Maar wat betekent dit voor jou tijdens je bezoek aan Madurodam?

Top 3 veelgestelde vragen over COVID-19

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om Madurodam te kunnen bezoeken?

Nee, je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om Madurodam. Het gehele park inclusief de indoor attracties en de toiletten zijn zonder coronatoegangsbewijs te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de horecagelegenheden werken wij op alle locaties met 'afhaal-principe'.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig bij de horeca van Madurodam?

​​​​​​Vanaf 25 september heb je bij zitplaatsen binnen in restaurants een coronatoegangsbewijs nodig. Om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de horecagelegenheden werken wij op alle locaties met het 'afhaal-principe'. Op onze terrassen buiten hoef je géén coronatoegangsbewijs te tonen. Bij het Panaroma Café, Restaurant Taste of Holland en het Poffertjesplein haal je heerlijke lekkernijen af die je buiten op het terras kunt nuttigen Alleen wanneer je binnen in ons restaurant plaats wil nemen is een coronatoegangsbewijs verplicht in navolging van de RIVM-maatregelen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Moet ik nog steeds een bezoek reserveren? 

Alle bezoekers moeten nog altijd een tijdslot reserveren. Hiermee zorgen we voor een betere spreiding bij onze entree. De overheid adviseert namelijk nog steeds om afstand te houden

Extra hygiënemaatregelen

In het park vind je zowel binnen als buiten desinfectiepunten. Hier kun je ten alle tijden gebruik van maken. In onze restaurants bieden we al het voedsel individueel verpakt aan. Zo neem je het makkelijk mee. Daarnaast raden we je aan om met de auto te komen, er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Tot slot kan je in Madurodam veel buiten zijn, lekker in de frisse buitenlucht.

Belangrijkste maatregelen veilig samen uit

Was regelmatig je handen
Ga naar huis als je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38°C). Ga naar huis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
Volg onze eventuele instructies op