arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Maatregelen COVID-19 in Madurodam

Goed nieuws, want we zijn weer open en dus kan jij weer op een veilige manier genieten van het mooiste en beste van Nederland! Het is voor iedereen verplicht om je dag van bezoek te reserveren, ook als je al een geldig ticket hebt.

Aangepaste maatregelen voor een veilig bezoek

Om te verzekeren dat de heropening gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving heeft Madurodam in samenwerking met andere dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Deze maatregelen passen bij de richtlijnen van het RIVM. ‘Veilig Samen Uit’ is van tevoren uitgebreid getest. Voor de totstandkoming van het protocol sloegen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf de handen ineen. Zo kun jij straks genieten van een onbezorgd dagje uit.

Welke maatregelen worden er genomen voor mijn veiligheid?

1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens

Dit doen we door dagtickets enkel nog met een dag en tijdstip van aankomst aan te bieden via onze website. Je moet dus altijd reserveren. Ook als je eerder een ander soort ticket hebt gekocht. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er niet teveel bezoekers tegelijk in het park zijn. Wij houden hierbij 1/3 van onze totale capaciteit aan. Daarnaast zorgen wij overal in het park, zowel binnen als buiten, voor 1,5 meter afstandsmarkeringen zodat je altijd makkelijk kunt zien wat een veilige afstand is. Overal in ons park tref je mooie harten op de grond aan. De afstand tussen deze harten is precies 1,5 meter. Ook in onze attracties houden we rekening met een maximaal aantal bezoekers zodat iedereen afstand van elkaar kan bewaren en toch van de attractie kan genieten. 

2. Voldoende en heldere communicatie

De bewegwijzering in het park is vernieuwd en aangepast aan de nieuwe maatregelen zodat je altijd en overal makkelijk kunt zien wat wij voor jouw veiligheid doen. Daarnaast is ons personeel ook extra getraind in het verlenen van service en het handhaven van de maatregelen.

3. Extra hygiënemaatregelen

In het park vind je zowel binnen als buiten desinfectiepunten, hier kun je ten alle tijden gebruik van maken. Ook doen we extra schoonmaakrondes gericht op de contactoppervlakken van bijv. attracties en doe-dingen. In onze restaurants bieden we al het voedsel individueel verpakt aan. We raden je aan om met de auto te komen, er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Tot slot kan je in Madurodam veel buiten zijn, lekker in de frisse buitenlucht. 

Veelgestelde vragen over COVID-19

Is het veilig om Madurodam te bezoeken? 

Ja, je kunt Madurodam straks veilig bezoeken. Wel proberen we om drukte in het park zoveel mogelijk te beperken. Het kabinet heeft voor iedereen in Nederland namelijk de instructie meegegeven om drukte te vermijden. Dus daar zorgen we bij Madurodam ook voor. Samen met onze branchevereniging Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hebben we een protocol opgesteld, zodat we al onze bezoekers op een veilige manier een dagje uit kunnen bieden. We hopen je dus vanaf 18 mei weer te mogen verwelkomen op Madurodam!

Welke maatregelen nemen jullie op Madurodam?

Ons protocol ‘Samen Veilig Uit’ geeft drie garanties: we zorgen voor anderhalve meter afstand tussen huishoudens, voor voldoende en heldere informatie én extra hygiënemaatregelen, zowel binnen als buiten. Een van de maatregelen is dat je tickets alleen nog maar online kunt kopen en moet je een aankomsttijdstip reserveren. Zo voorkomen we drukte bij de entree en in het park.

Ook hebben we speciale markeringen aangebracht in alle binnen- en buitenruimtes, in de vorm van oranje en magenta gekleurde harten. Zo weet je precies hoeveel afstand je moet houden van andere bezoekers. Daarnaast hebben we door het hele park extra hygiënemaatregelen getroffen, bijvoorbeeld in de vorm van centrale desinfectiepunten. Wil je meer weten over de drie garanties in ons protocol? Kijk dan op de website van de Club van Elf

Zijn alle attracties open?

Ja, Madurodam is volledig operationeel. Onze attracties zijn dus ook open. Wel is het zo dat er ook voor de attracties met een maximumaantal bezoekers gewerkt wordt zodat we voor iedereen een veilig bezoek kunnen garanderen. Het kan dus mogelijk zijn dat de wachtrijen iets langer zijn. *Alleen de 3D scanner in Zo Groot is Oranje is open van:

Vanaf zaterdag 20 juni tot en met 10 juli:

  • In het weekend open van 11.00 – 14.00 uur.
  • Maandag tot en met vrijdag gesloten.

Vanaf 11 juli tot en met 30 augustus:

  • Dagelijks geopend van 11.00 – 14.00 uur
Zijn de restaurants in Madurodam ook open?

Vanaf 1 juni wijzigen de maatregelen voor onze restaurants.

Tot 1 juni geldt het volgende: het is mogelijk om eten te bestellen en af te halen. Hiervoor zijn speciale Snack Corners ingericht, waar wij de 1,5 meter - en hygiëne maatregelen hanteren. Onze medewerkers kunnen u vertellen waar de snack corners zich bevinden.

Vanaf 1 juni 12:00 geldt het volgende: de horeca binnen Madurodam is geopend binnen de landelijk geldende richtlijnen.

Vragen over abonnementen

Is mijn abonnement nog steeds geldig?

Je bent als abonnee van Madurodam weer van harte welkom! Je moet vooraf via onze website alleen wel een reservering maken voor een datum en tijdsslot waarop je langs wilt komen. We doen dit om drukte in het park te vermijden en onze bezoekers 1,5 meter afstand van anderen te kunnen bieden. Je moet dus altijd je dag van bezoek en aankomsttijdstip vooraf reserveren via onze website.

Moet ik als abonnee altijd vooraf een reservering maken?

Ja, dat is een van de maatregelen die we nemen om drukte te voorkomen. Dat is namelijk de instructie van het kabinet. Het is dus niet mogelijk om spontaan langs te komen bij Madurodam. Je kunt de reservering maken via onze website. Neem tijdens je bezoek altijd je abonnementspas ook mee. Deze wordt gescand aan de deur.

Hoe kan ik reserveren?

Als abonnee kunt u op onze website maximaal 4 tickets voor een bepaalde dag en tijd bestellen. Je kunt de reservering maken via onze website.

Kan ik als abonnementhouder meerdere bezoeken reserveren?

Nee, je kunt per reservering kiezen voor 1 dag en 1 bijbehorend tijdsslot.  

Wat moet ik meenemen naar Madurodam, is alleen mijn abonnementspas voldoende?

Bij je bezoek scannen we zowel je abonnementspas als je abonneeticket. Dit is het bewijs van je reservering, waarop de dag van je bezoek en het tijdsslot staat. Het abonneeticket heb je online besteld. Zie voor uitleg de vraag ‘hoe kan ik reserveren?’.

Krijg ik compensatie voor de weken dat Madurodam gesloten was?

Ja, we verlengen je abonnement met het aantal dagen dat Madurodam dicht was. Dit geldt voor alle abonnementen die vanaf 15 maart 2019 zijn verkocht.  

Kan ik een nieuw abonnement afsluiten?

Ja, je kunt je weer een nieuw abonnement afsluiten.

Kan ik tijdens mijn bezoek weer gebruik maken van de abonneekorting in de restaurants en de shop?

Ja, in de horeca & shop is de reguliere abonnee korting van toepassing.

Kan ik weer gebruik maken van mijn kortingsbonnen voor een bezoek aan andere parken?

Nee, het is (tot minimaal 1 juli) niet mogelijk om andere parken met korting te bezoeken.  Zodra dit wel weer mogelijk is informeren we je hier gelijk over.

Vragen over reserveren

Moet ik altijd reserveren en hoe doe ik dat?

Ja, in verband met de 1,5 meter regels is het verplicht om voor je bezoek altijd een dag en tijdstip van aankomst te reserveren. Je kan niet zomaar langskomen.

Via onze website kun je een reservering maken voor een dag en tijdstip van aankomst. Dat doe je hier.

Tot wanneer kan je vooraf reserveren?

Je kan maximaal tot 2 weken vooruit reserveren.

Kan ik ook spontaan langskomen bij Madurodam?

Nee, het is helaas niet mogelijk om Madurodam te bezoeken zonder dat je een datum en tijdsslot hebt gereserveerd. We doen dit om drukte in het park te vermijden en onze bezoekers 1,5meter afstand van anderen te kunnen bieden. Je moet dus altijd je dag van bezoek en aankomsttijdstip vooraf reserveren via onze website.

Ik heb al een geldig toegangskaartje (bijv. een kaartje via een partner zoals ANWB, Goede Doelenloterij of AD) e/o ik heb een kortingsbon of (stads)pas. Moet ik dan ook reserveren?

Ja, ook als je al een geldig toegangskaartje, kortingsbon of (stads)pas hebt, moet je een datum en aankomsttijdstip reserveren. Deze reservering maak je via onze website.

 

Wat kost een dagticket (met datum) voor Madurodam?

De prijzen voor ons dagticket variëren naar dag en tijd. Bij het selecteren van een datum zie je de dan geldende prijs. Deze variëren van €16,50 tot €21,50. Bekijk hier de prijzen.

Ik heb een vrijkaart, kan ik daarmee zonder te reserveren naar Madurodam komen?

Nee, dit kan niet. Je dient van tevoren een tijdslot te reserveren op onze website.

Ik heb een kortingsbon, hoe verkrijg ik de korting als je alleen online tickets kunt kopen?

Reserveer een tijdslot voor een ticket met een kortingsbon hier. Je hebt dan je tijdslot gereserveerd. Het ticket koop je aan de kassa met de geldige kortingsbon. Let op: zonder kortingsbon krijg je geen korting. Mocht je de kortingsbon dus niet meenemen dan betaal je de volledige prijs aan de kassa. Neem dus altijd je kortingsbon/pas én je reservering van het tijdslot mee.

Ik had al een ticket voor Madurodam, maar deze is gedurende de sluitingsperiode verlopen, tot wanneer wordt de geldigheid verlengd?

Wij stemmen met al onze ticketpartners een nieuwe einddatum af, zodat tickets die in de sluitingsperiode verlopen zijn nog gewoon gebruikt kunnen worden. Via de ticketpartner ontvang je bericht met de nieuwe geldigheid. Mocht je hier nog een concrete vraag over hebben mail ons dan even op sales@madurodam.nl dan kijken we wat er voor jouw situatie van toepassing is.