arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Madurodam veilig bezoeken

In Madurodam geniet jij van het mooiste en beste van Nederland! Wij doen er alles aan om je bezoek op een veilige manier te laten verlopen. Madurodam volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Daarnaast volgen wij ook de maatregelen uit het branche protocol van De Club van Elf en de NVD: ‘Veilig Samen Uit’.

Aangepaste maatregelen per 26 januari

Per 26 januari is Madurodam weer geopend volgens reguliere openingstijden. Voor alle bezoekers vanaf 13 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht, zoals voorgeschreven door de Rijksoverheid.

Indien je zelf of met gasten uit het buitenland komt, verwijzen wij graag naar de vereisten op de daarvoor ingerichte pagina

De meest gestelde vragen over COVID-19

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om Madurodam te kunnen bezoeken?

Ja, in lijn met de voorschriften die op 26 januari zijn afgekondigd door de Rijksoverheid is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om in bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek aan Madurodam?

Voor bezoekers vanaf 13 jaar zijn mondkapjes verplicht voor alle binnenruimtes van Madurodam. Dit geldt voor de entree, toiletten, binnen attracties, shop en het afhaalgedeelte van de horeca. Wanneer je plaatsneemt in de restaurants mag het mondkapje af.

Moet ik nog steeds een bezoek reserveren? 

Alle bezoekers moeten nog altijd een tijdslot reserveren. Hiermee zorgen we voor een betere spreiding bij onze entree. De overheid adviseert namelijk nog steeds om afstand te houden.

Krijgt een abonnementhouder compensatie voor de weken dat Madurodam gesloten was?

Ja, we verlengen je abonnement met het aantal dagen dat  Madurodam dicht was. Je ontvangt hierover nader bericht.

Goed om te weten

In onze restaurants bieden we al het voedsel individueel verpakt aan. Zo neem je het makkelijk mee. Daarnaast raden we je aan om met de auto te komen, er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Tot slot kan je in Madurodam veel buiten zijn, lekker in de frisse buitenlucht.

Belangrijkste maatregelen veilig samen uit

Was regelmatig je handen
Houd 1,5 meter afstand
Draag in de binnenruimtes een mondkapje
Ga naar huis als je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38°C). Ga naar huis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
Volg onze eventuele instructies op