arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Maatregelen COVID-19 in Madurodam

In Madurodam geniet jij op een veilige manier van het mooiste en beste van Nederland! Het is voor iedereen verplicht om je dag van bezoek te reserveren, ook als je al een geldig ticket hebt. Lees hieronder alles over onze maatregelen.

Aangepaste maatregelen voor een veilig bezoek

Om elke gast een veilig en onbezorgd dagje uit te bezorgen volgt Madurodam de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid op. Daarnaast heeft Madurodam in samenwerking met andere dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Deze maatregelen passen bij de richtlijnen van het RIVM. ‘Veilig Samen Uit’ is van tevoren uitgebreid getest. Voor de totstandkoming van het protocol sloegen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf de handen ineen. Zo kun jij straks genieten van een onbezorgd dagje uit.

Welke maatregelen worden er genomen voor mijn veiligheid?

1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens

Dit doen we door dagtickets enkel nog met een dag en tijdstip van aankomst aan te bieden via onze website. Je moet dus altijd reserveren. Ook als je eerder een ander soort ticket hebt gekocht. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er niet teveel bezoekers tegelijk in het park zijn. Wij houden hierbij 1/3 van onze totale capaciteit aan. Daarnaast zorgen wij overal in het park, zowel binnen als buiten, voor 1,5 meter afstandsmarkeringen zodat je altijd makkelijk kunt zien wat een veilige afstand is. Overal in ons park tref je mooie harten op de grond aan. De afstand tussen deze harten is precies 1,5 meter. Ook in onze attracties houden we rekening met een maximaal aantal bezoekers zodat iedereen afstand van elkaar kan bewaren en toch van de attractie kan genieten. 

2. Voldoende en heldere communicatie

De bewegwijzering in het park is vernieuwd en aangepast aan de nieuwe maatregelen zodat je altijd en overal makkelijk kunt zien wat wij voor jouw veiligheid doen. Daarnaast is ons personeel ook extra getraind in het verlenen van service en het handhaven van de maatregelen.

3. Extra hygiënemaatregelen

In het park vind je zowel binnen als buiten desinfectiepunten. Hier kun je ten alle tijden gebruik van maken. Ook doen we extra schoonmaakrondes gericht op de contactoppervlakken van bijv. attracties en doe-dingen. In onze restaurants bieden we al het voedsel individueel verpakt aan. We raden je aan om met de auto te komen, er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Tot slot kan je in Madurodam veel buiten zijn, lekker in de frisse buitenlucht. 

4. Mondkapje verplicht in de binnenruimtes van Madurodam

Madurodam volgt het advies van de rijksoverheid m.b.t. de coronamaatregelen. De landelijke verplichting om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes geldt ook in Madurodam vanaf 1 december 2020.

Wat houdt dit voor jou als bezoeker in?

In onze binnenruimtes zoals de entreehal, de attracties, onze restaurants, toiletten en de shop is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar. Buiten hoef je geen mondkapje te dragen. Onze medewerkers dragen mondkapjes in alle binnenruimtes of zitten achter plexiglas spatschermen. Mondkapjes zijn te koop bij de kassa van Madurodam.

Meer veelgestelde vragen over COVID-19

Is het veilig om Madurodam te bezoeken? 

Ja, je kunt Madurodam straks veilig bezoeken. Wel proberen we om drukte in het park zoveel mogelijk te beperken. Het kabinet heeft voor iedereen in Nederland namelijk de instructie meegegeven om drukte te vermijden. Dus daar zorgen we bij Madurodam ook voor.

Samen met onze branchevereniging Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hebben we een protocol opgesteld, zodat we al onze bezoekers op een veilige manier een dagje uit kunnen bieden.

Welke maatregelen nemen jullie op Madurodam?

Madurodam volgt het advies vanuit de rijksoverheid m.b.t. de coronamaatregelen.
De landelijke plicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes geldt ook
in Madurodam. Daarnaast heeft Madurodam in samenwerking met de Club van Elf het ‘Samen Veilig Uit’ protocol opgesteld.

Ons protocol ‘Samen Veilig Uit’ geeft drie garanties:

 1. we zorgen voor anderhalve meter afstand tussen huishoudens,
 2. voor voldoende en heldere informatie
 3. én extra hygiënemaatregelen, zowel binnen als buiten.

Bij Madurodam hebben we daarnaast de volgende maatregelen:

 • Je kan tickets alleen nog maar online kunt kopen en moet je een aankomsttijdstip reserveren. Zo voorkomen we drukte bij de entree en in het park.
 • Ook hebben we speciale markeringen aangebracht in alle binnen- en buitenruimtes, in de vorm van oranje en magenta gekleurde harten. Zo weet je precies hoeveel afstand je moet houden van andere bezoekers.
 • Daarnaast hebben we door het hele park extra hygiënemaatregelen getroffen, bijvoorbeeld in de vorm van centrale desinfectiepunten.

Wil je meer weten over de drie garanties in ons protocol? Kijk dan op de website van de Club van Elf

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek aan Madurodam?

Madurodam volgt het advies van de rijksoverheid m.b.t. de coronamaatregelen:

 • Tot 1 december is het advies om een mondkapje te dragen in onze binnenruimtes zoals de entreehal, de attracties, onze restaurants, toiletten en de shop. 
  Dit advies geldt voor personen vanaf 13 jaar. Buiten hoef je geen mondkapje te dragen. 
 • Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in onze binnenruimtes voor personen van 13 jaar of ouder verplicht.

Onze medewerkers dragen mondkapjes in alle binnenruimtes of zitten achter plexiglas spatschermen.

Mondkapjes zijn te koop bij de kassa en in de shop van Madurodam.

Kan ik een mondkapje kopen in Madurodam?

Jazeker. We verkopen mondkapjes aan de kassa en in de Madurodam Shop. Een mondkapje kost €0,50 cent.

Zijn alle attracties open?

Vanwege de momenteel geldende coronamaatregelen zijn onze (binnen)attracties gesloten. Het gaat om: 

 • Het verhaal van George 

 • The Flying Dutchman 

 • Waterwolf 

 • Nieuw Amsterdam 

 • Zo Groot is Oranje 

 • Hof van Nederland 

Zijn de restaurants in Madurodam open?

Onze restaurants zijn momenteel gesloten maar je kunt nog steeds een lekkere kop koffie of iets anders lekkers afhalen. Het restaurant The Taste of Holland is omgetoverd tot afhaalpunt. Je bent hier van harte welkom om iets af te halen.