arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
caribische kindercorrespondent 2_0.jpg

Caribische Kindercorrespondent

Stem van kinderen laten horen
Op verschillende manieren willen we kinderen laten bijdragen aan een beter en mooier Nederland. Zo steunen we ook projecten in het Nederlandse gedeelte van het Caribisch gebied. Eén van die projecten is De Caribische Kindercorrespondent.

Het Madurodam Kinderfonds ondersteunt sinds 2018 de oprichting van de Caribische Kindercorrespondent. De Nederlandse journalist en presentator Tako Rietveld laat de stem van kinderen op zoveel mogelijk plekken horen in Nederland. Naar dit voorbeeld is er nu ook een Caribische Kindercorrespondent en zij heeft Sulin en zij laat de stem van kinderen in het Nederlands gedeelte van het Caribisch gebied horen. En dat is hard nodig. De rapportages worden natuurlijk op youtube gezet zodat iedereen ze kan zien en volgen.  

Realisatie van een grote droom 

“Dankzij de steun van het Madurodam Kinderfonds hebben we in 2018 een eerste stap kunnen zetten in de realisatie van onze grote droom: in elk land een eigen Kindercorrespondent hebben. We hebben ons team namelijk kunnen versterken met Sulin Passial als Caribische Kindercorrespondent. Ik vind het fantastisch dat nu ook jongeren op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius aan het woord komen.” 

Tako Rietveld, oprichter Kindercorrespondent