arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Toegankelijkheid

Madurodam wil al haar bezoekers een onvergetelijk en veilig dagje uit bezorgen. We streven er dan ook naar om het park voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken hebben we een aantal voorzieningen. Ontdek alle voorzieningen voor bezoekers met een beperking en plan je bezoek!

Bezoekers met een beperking
Madurodam is goed toegankelijk voor mensen met een (mobiliteits)beperking. Het hele park is vanaf de bovenring via een licht hellend pad te bereiken. Het stadje kun je het beste betreden via de souvenirshop of de Erasmusbrug. Ook de 2 restaurants, Taste of Holland en het Panorama Café, zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Mindervalidentoiletten
Er zijn 2 mindervalidentoiletten, één in restaurant Taste of Holland en één in het Panorama Café.

Parkeren
In de parkeergarage zijn vier speciale parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, twee boven en twee beneden. Vanaf de mindervalidenparkeerplaats naar de ingang van Madurodam is het 160 meter. Parkeren kost €11 per dag.

Openbaar vervoer
Vanaf tramhalte 9 (afkomstig van Centraal Station Den Haag) naar de ingang van Madurodam is het 90 (uitstap halte) respectievelijk 160 (opstap halte) meter.
Vanaf bushalte ‘Madurodam’ naar de ingang van Madurodam is het 215 meter.

Taxi
Taxi(busjes) mogen altijd voorrijden tot aan de hoofdentree van Madurodam. Hier kun je vervolgens rustig uitstappen. Het is dan nog ongeveer 20 meter naar de hoofdentree.

Begeleiders mogen gratis
Mensen met een beperking betalen de reguliere entreeprijs. De kassa / pin automaat is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Als de persoon afhankelijk is van een begeleider krijgt de begeleider gratis toegang. Overige gezins- of groepsleden betalen de reguliere entreeprijs.

Hulp- en geleidehonden
Hulp- en geleidehonden zijn welkom in Madurodam. Een hulp- of geleidehond moet herkenbaar zijn door een hesje en een legitimatie hebben. Hulp- of geleidehonden mogen mee naar binnen in de souvenirshop en de twee restaurants. Ook kunnen ze mee in de indoor attracties.

Rolstoelen
Slecht ter been? Maak dan gerust gebruik van onze gratis rolstoelen. Omdat we een beperkt aantal rolstoelen hebben, is het handig vooraf te reserveren via de receptie (070 41 62 400). Dit telefoonnummer kan je ook bellen indien je assistentie nodig hebt in het Park.

Toegankelijkheid indoor attracties
Onze indoor attracties zijn goed toegankelijk voor mensen met een beperking / rolstoelgebruikers. De operator bij de attractie zal de persoon met een beperking en begeleider verwijzen naar een mooie plek, met goed zicht. Deze plek is ook gemarkeerd op de grond.  

Slechtziend
Bij Passend Lezen is er een overzichtsplattegrond van Madurodam beschikbaar in braille. Deze plattegrond kun je opvragen bij de Bibliotheekservice van Passend Lezen. Bestel de plattegrond op www.passendlezen.nl.

Toegankelijkheid doe – dingen
13 van de 18 doe - dingen zijn goed bereikbaar en rolstoel toegankelijk.

5 doe – dingen zijn bereikbaar middels een trapje / klein opstapje, namelijk;

  • Leer vliegen - bereikbaar middels trapje
  • Treinmachinist – bereikbaar middels trapje
  • Vliegtuigspotten - bereikbaar middels trapje
  • Oosterscheldekering – bereikbaar middels opstapje
  • Windturbines - bereikbaar middels opstapje