arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron

Voor de pers en (online) influencers

Madurodam inspireert de wereld met het beste van Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties kan iedereen Nederlandse helden en hoogtepunten ontdekken. Hier vind je meer achtergrondinformatie over ons bijzondere themapark, onze beeldbank en de contactgegevens van onze persvoorlichter.

Madurodam in cijfers

Madurodam is al jaren de grootste publiekstrekker van Den Haag. Wist je dat er in Madurodam 338 miniaturen, 21 doe-dingen en 5 indoor attracties te vinden zijn? Ook wonen er 65.000 Madurodammertjes in het themapark wonen en hebben we de grootste modelspoorbaan van Europa.

Foto's en video's

Ben je op zoek naar een foto of video van Madurodam? Neem dan contact op met Marianne Aalders. Onderaan deze pagina vind je haar gegevens.

Aanmelden persservice

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en bijzondere bijeenkomsten van Madurodam? Meld je aan voor onze persservice via pers@madurodam.nl. Of bekijk alle nieuwsberichten.

Geschiedenis van Madurodam

Madurodam is al sinds 1952 een uniek, (inter)nationaal icoon. Initiatiefneemster is mevrouw Bep Boon – van der Starp. Zij richtte het park op om geld in te zamelen voor het Nederlands Studenten Sanatorium. Madurodam was vanaf het allereerste begin een belangrijke plek voor Nederland. Het park bood hoop en een inspiratiebron voor de toekomst. Het stond in de naoorlogse periode symbool voor een land dat zich weer oprichtte, en zowel in het groot als in het klein nieuwe steden bouwde, spoorlijnen en snelwegen aanlegde, en zelfs een hypermodern vliegveld.

marianne aalders
Madurodam
Marianne Aalders
Press officer
06-51146034