"De werkdagen binnen Madurodam vliegen voorbij, elke dag is anders!”

Iedere dag zorgen er 150 medewerkers dat onze bezoekers een geweldig dagje uit hebben. In de zomermaanden zijn dit zelfs zo’n 220 personen. Rached (48 jaar) werkt al sinds 1997 in de keuken van Madurodam. Dit is zijn verhaal.

“Ik werk al 22 jaar bij Madurodam, en met heel veel plezier. Het is een bijzonder  bedrijf: er komen dagelijks gezinnen uit Nederland en buitenlandse toeristen genieten van het park. Maar ook zijn er heel veel evenementen, zoals grote diners of personeelsfeesten van andere bedrijven. In de keuken heb je hier allemaal mee te maken, want eten speelt altijd een rol. Of mensen een dagje uit zijn of op een evenement zijn. Dat maakt het werken hier afwisselend. En vooral heel internationaal.”

Verhalen over Nederland ontdekken

“Madurodam is mijn tweede thuis. Dat komt door de mensen, maar ook door het park zelf. Dat blijf ik ontzettend mooi vinden. Ieder hoekje van Madurodam, ieder gebouw en iedere attractie vertelt een eigen verhaal. Ik kom oorspronkelijk niet uit Nederland, maar ben altijd heel nieuwsgierig. In Madurodam heb ik heel veel verhalen over Nederland geleerd. Zo weet ik nu bijvoorbeeld wie Hansje Brinker is en waarom hij zijn vinger in de dijk heeft haha!”

Hoe ziet een werkdag in de keuken eruit?

“Het werk in de keuken is heel afwisselend. Je werkt in de keuken van de restaurants waar parkbezoekers komen. Zij willen het liefst een van onze zelfgemaakte luxe broodjes of salades. Kinderen worden vooral blij van de Kidsmaaltijd, een maaltijd die ze naar eigen keuze kunnen samenstellen.  Wij maken alles zelf in de keuken en zorgen er uiteraard voor dat dit mooi en aantrekkelijk gepresenteerd staat. Onze gasten zijn  een dagje uit en willen dan graag iets makkelijks, maar wel iets lekkers eten. We hebben ook heel veel evenementen. Hiervoor bereiden we grotendeels zelf de maaltijden, bijvoorbeeld een buffet met allerlei internationale gerechten. Of wat denk je van een viergangen diner op een groot bijzonder feest? Ook die gerechten maken we zelf in de keuken van Madurodam.”

Vooruitdenken voor de gasten

“In de keuken is het belangrijk om snel te werken. Vooral op drukke dagen. Dan is het belangrijk dat gasten niet te lang hoeven te wachten op hun maaltijd. Je moet dan dus vooruitdenken. Als gasten staan te wachten, dan hoor ik hen vaak al tegen elkaar zeggen wat ze willen eten. Voordat ze besteld hebben, zorg ik dat ik dan al begonnen ben met hun eten.”

Wat is jouw tip voor nieuwe collega’s?

“Zorg dat je plezier hebt in wat je gaat doen. Ik heb er bewust voor gekozen om bij Madurodam te werken. Het werk wat ik doe, is mijn passie.”

Ben jij op zoek naar een bijbaan? Rached en zijn collega’s staan klaar om je met open armen in Madurodam te ontvangen.

Solliciteer nu!

Rached keuken madurodam