arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Gepubliceerd op 20 februari 2023

De Hollandse Meesters 

Madurodam opent deze zomer nieuwe overdekte attractie
Madurodam is gestart met de bouw van een nieuwe attractie genaamd De Hollandse Meesters. Een interactieve en kleurrijke familieattractie waar ontdekken, spelen en ervaren centraal staat. De deuren van De Hollandse Meesters openen komende zomer.Uit een selectie van Hollandse Meesters die Nederland heeft voortgebracht, brengt Madurodam de werken van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan tot leven. In de nieuwste attractie stapt de bezoeker letterlijk in een aantal schilderijen van deze vijf iconische schilders. Aan de hand van deze topstukken ontdekken kinderen en volwassenen op een interactieve manier wie deze Hollandse Meesters zijn.  

Spelenderwijs ontdekken staat centraal 

Net als de vijf andere overdekte attracties is ook deze familieattractie een eigentijdse beleving voor jong en oud. "Deze nieuwe attractie is moeilijk in één woord te vangen; het is echt een combinatie van spelen, ervaren, interactie en leren. We willen de bezoeker graag letterlijk meenemen in de werken van enkele Hollandse Meesters waarbij het juist de bedoeling is om overal aan te zitten, op te klimmen en zo spelenderwijs te ontdekken. Alles op de gebruikelijke, verrassende en interactieve manier die past bij Madurodam”, vertelt Yvette Nieboer, manager Marketing, Sales & Events. 

Inspireren met het beste van Nederland 

De nieuwe attractie komt op de plek van voetbalattractie Zo Groot is Oranje. Daarmee is De Hollandse Meesters een logische toevoeging aan het gebied waar ook het Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam staan. "De attractie over de Hollandse Meesters past bij de koers die Madurodam de afgelopen jaren heeft ingezet, om van miniatuurstad te transformeren naar een volwaardig familiepark. Waar de grootse verhalen van Nederland worden verteld door doe-dingen, attracties én miniaturen." 

De attracties van Madurodam 

2015 Hof van Nederland: schuif aan bij de Eerste Vrije Statenvergadering. 

2016 Het verhaal van George: het levensverhaal van George Maduro, naamgever én oorlogsheld. 

2017 Nieuw Amsterdam: een interactieve familieattractie die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York. 

2018 Waterwolf: beleef een zinderende attractie over de drooglegging van het immense Haarlemmermeer.   

2020 The Flying Dutchman: stap in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland en maak een vlucht die verder gaat dan vliegen.  

Veelgestelde vragen

Waarom hebben jullie voor De Hollandse Meesters gekozen?

In Madurodam vertellen we verhalen die kenmerkend of onderscheidend zijn voor Nederland. Verhalen waarin pionieren en creativiteit of daadkracht centraal staan. In de attractie De Hollandse Meesters kun je ervaren hoe de schilders met hun eigen visie, passie en creativiteit meesterwerken hebben gemaakt. Tot op de dag van vandaag zijn ze wereldwijd bekend en geliefd. Als Madurodam vinden we dit het vertellen waard!

Waarom is voor deze 5 Hollandse Meesters gekozen?

Er zijn zoveel verschillende Hollandse Meesters dat we keuzes moesten maken. We wilden een mix tussen bekende en wat minder bekende schilders uit verschillende tijdperken. Ook vonden we het belangrijk dat er een vrouwelijke schilder opgenomen werd.  

Voor wie is de attractie De Hollandse Meesters bedoeld?

De Hollandse Meesters is voor jong én oud!  

Wanneer gaat De Hollandse Meesters open?

De opening van De Hollandse Meesters staat in de zomer van 2023 gepland. 

Is de attractie De Hollandse Meesters toegankelijk met een rolstoel?

Ja! Ook De Hollandse Meesters is toegankelijk met de rolstoel. 

Waarom is deze attractie in de plaats van ZGIO gekomen?

De Hollandse Meesters is een logische toevoeging aan het gebied waar ook het Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam staan. Hierdoor wordt dit gedeelte van het park nog meer een geheel met een gelijksoortige uitstraling. Het spelelement in ZGIO was populair onder kinderen. Dit wordt dan ook een belangrijk onderdeel van De Hollandse Meesters. 

 

Waarom is de 3D-scanner gesloten?

Er komt een nieuwe attractie op de plek van Zo Groot is Oranje. De 3D-scanner wordt veilig in de opslag geplaatst, zolang we bezig zijn met de bouw van de nieuwe attractie.

Waar en wanneer is het weer mogelijk om een 3D-scan te maken?

Het is niet meer mogelijk om een 3D-versie van jezelf te maken. Er is in het park geen andere plek om een scan te maken. Wij gaan eerst aan de slag met de werkzaamheden rondom de nieuwe attractie, daarna worden de plannen m.b.t. de 3D-scanner gedeeld!