arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Lesprogramma ‘Ontdek het Binnenhof en Madurodam' gestopt

Het lesprogramma ‘Ontdek het Binnenhof en Madurodam’, dat in samenwerking met ProDemos wordt aangeboden, is helaas in verband met het Corona-virus versneld stopgezet.

  • democracity madurodam
  • ProDemos lesprogramma in Madurodam
  • leerlingen in Madurodam
  • democracity madurodam
  • ProDemos lesprogramma in Madurodam
  • leerlingen in Madurodam
Op een leuke manier leren over democratie. Dát doen kinderen in Madurodam tijdens het lesprogramma ‘Democracity’ van ProDemos

Sinds 2015 steunde Madurodam ProDemos, een stichting die uitleg geeft over de spelregels van de democratie en rechtsstaat. Via het lesprogramma ‘Democracity’ leert de stichting kinderen uit groep 7 en 8 op een leuke manier meer over democratie. Dit programma werd de afgelopen jaren ook in Madurodam gegeven.

Geen plekken meer beschikbaar

Vanaf komend schooljaar (2020-2021) komt het programma ‘Ontdek het Binnenhof en Madurodam’ van ProDemos en Madurodam te vervallen. Het is dus helaas niet meer mogelijk om te reserveren.

Voor educatieve programma’s over democratie en rechtsstaat kun je als basisschool nog altijd terecht bij ProDemos, bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies of gewoon in de klas. Maar je kunt natuurlijk ook terecht bij Madurodam voor een schoolreisje!

Educatief lesprogramma

‘Democracity’ is een educatief lesprogramma van ProDemos, waarin kinderen op democratische wijze beslissen wat er in de fictieve stad ‘Democracity’ gebouwd gaat worden. De lessen worden gegeven in de leslokalen van Madurodam. Na de les maken kinderen een interactieve tour door het park om te zien wat Nederland bijzonder maakt en hoe politieke keuzes en democratische beslissingen daarin meespelen. Dit programma sluit aan bij ons goede doelen beleid: het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lesprogramma ProDemos in Madurodam