arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Madurodam opent De Volksbuurt
Gepubliceerd op 27 februari 2023

Madurodam opent Volksbuurt

Madurodam is op zoek naar huizen voor De Volksbuurt
Madurodam is gestart met de bouw van de nieuwe wijk genaamd De Volksbuurt. Een authentieke en veelzijdige wijk die een afspiegeling vormt van Nederland. Door middel van inzendingen van bezoekers wordt een selectie van 25 woningen gemaakt. Van grachtenpanden en boerderijen tot aan moderne appartementen en maisonnettes: Madurodam bouwt het na op schaal 1:25. De inzendingen worden tot 15 april in behandeling genomen.


Uit alle inzendingen van bezoekers wordt een selectie gemaakt van 25 woningen. De modelbouwers kiezen een mix aan (rijtjes)huizen, appartementen en monumentale panden om een breed scala aan Nederlandse architectuur tentoon te stellen in Madurodam. “We hebben al mooie buurten in Madurodam, maar we hebben nog geen échte volksbuurt waar het voor iedere bezoeker als thuiskomen voelt,” vertelt Patrick de Bouwer, aannemer van De Volksbuurt. “Er is nog tijd om een inzending te sturen, tot 15 april.”

Inzendingen welkom tot 15 april  

Door een korte video in te sturen via het Instagram-account van Madurodam maken bezoekers en volgers kans om hun huis terug te zien in het familiepark. Dit kan tot en met 14 april. Daarna maken de modelbouwers een selectie uit de inzendingen. De huizen pronken naast andere bekende Nederlandse bezienswaardigheden zoals de Domtoren, de Erasmusbrug en het Binnenhof.

Hoe doet men mee?

Geïnteresseerden uploaden via het Instagram-account van Madurodam hun video met een korte boodschap waarom hun huis een plek verdient in het themapark. De 25 gekozen winnaars krijgen bericht en worden op de hoogte gehouden van de bouw. De oplevering van De Volksbuurt staat op komende zomer.

Madurodam opent De Volksbuurt