arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
.

Madurodam Marathon 2020 afgelast

Naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond 28 september heeft Madurodam in overleg met de gemeente Den Haag besloten om de Madurodam Marathon, die op zondag 4 oktober aanstaande plaats zou vinden, niet door te laten gaan. De nieuwe maatregelen waarbij er geen publiek mag zijn bij (amateur) sportwedstrijden en -evenementen is hiertoe de aanleiding.

De Madurodam Marathon is een run voor álle kinderen. Een marathon op de schaal van Madurodam 1:25, dit komt neer op 1,69 km. Met deze run halen de deelnemers geld op voor het Gehandicapte Kind. Dit jaar zouden er alleen kinderen meelopen. Door de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus waarbij er geen publiek mag zijn bij (amateur) sportwedstrijden – en events kan de run a.s. zondag helaas geen doorgang vinden.  We vinden het enorm jammer voor alle kinderen die hard hebben getraind en zich actief hebben ingezet om geld op te halen voor de ander.

Rennen in de eigen buurt

Deelnemers worden aangemoedigd om de run van 1,69 km in hun eigen buurt te gaan rennen. Zo kunnen alle kinderen alsnog meedoen aan de marathon. Door een leuke foto te maken en te delen kunnen alle kinderen laten zien dat zij zich actief hebben ingezet voor het goede doel. Alle ingeschreven deelnemers mogen op vertoon van hun inschrijving gratis naar Madurodam vanaf 4 oktober tot 30 april 2021.

Tot nu toe is er ruim €11.500 door de kinderen opgehaald. Doneren blijft mogelijk t/m 18 oktober 2020. Het totaal opgehaalde bedrag op een later moment overhandigd aan het Gehandicapte Kind.