arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Gepubliceerd op 20 maart 2023

De Club van Elf trapt viering 50-jarig jubileum af

op Internationale Dag van het Geluk
Nederland staat in de top 5 van de ‘meest gelukkige landen ter wereld’ van het World Happiness Report. De Club van Elf, de branchevereniging voor de toonaangevende Nederlandse dagattracties, zet zich al 50 jaar in om het belang van recreëren en ontmoeten op de kaart te zetten en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan deze top-10 notering. Op deze ‘Internationale Dag van het Geluk’ trapt de club dan ook zijn 50-jarig bestaan af met een jubileumvideo.

“De 23 leden van de Club van Elf staan voor samen ontspannen, ontmoeten en veilig recreëren”, legt Karin Kuiper, directeur van de Club van Elf, uit. “Dit doen we door al 50 jaar een rijk aanbod aan avontuur, cultuur en natuur aan te bieden voor onze gasten. Deze mijlpaal willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, hebben we datgene waar de Club van Elf voor staat ondervangen in een feestelijke jubileumvideo.” Bekijk de video hier: https://youtu.be/vBVgtjBs7NQ

Het belang van de Club van Elf

De Club van Elf is opgericht in augustus 1973, toen de economische crisis noodzaak voor nauwere samenwerking duidelijk maakte. De leden van de Club van Elf hebben zich sindsdien ingezet om de branche verder te professionaliseren en bewustwording te creëren voor het belang dat toerisme en recreatie hebben voor de welvaart en het welzijn van ons land.

Gezonde economie

Dagrecreatie zorgt niet alleen voor een sociaal en cultureel verbonden samenleving, maar ook voor economische groei en een brede welvaart. De leden van de Club van Elf bieden werkgelegenheid aan 10.000 medewerkers en zijn goed voor een omzet van bijna 750 miljoen euro. “Individueel welzijn, maatschappelijke samenhang en economische betekenis zijn onze grootse pijlers”, vertelt Karin Kuiper. “Dagrecreatie is enorm belangrijk. Daarom zetten wij ons niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst in om 25 miljoen enthousiaste bezoekers op jaarbasis te faciliteren.”

Politieke agenda

Voor de leden van de Club van Elf is fysieke ruimte én ruimte om ondernemerschap te kunnen tonen van groot belang. Daarom onderschrijft de Club het manifest “Geef toerisme en recreatie de ruimte”, dat is uitgebracht door Destinatie Nederland en Gastvrij Nederland in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. “De gastvrijheidssector verdient een plek in elk toekomstig provinciaal collegeprogramma”, aldus Karin Kuiper. “De Club van Elf zal zich dan ook inspannen om recreëren en ontmoeten op de politieke agenda te houden.”
 

///// EINDE PERSBERICHT /////

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Kuiper, Directeur Club van Elf, telefoon: 06 54 76 01 00 of e-mail: karin.kuiper@clubvanelf.nl.
Meer informatie is ook te vinden op de website
clubvanelf.nl.
Voor vragen over specifieke dagattracties kunt u terecht bij het betreffende bedrijf.

Over de Club van Elf
De Club van Elf bestaat uit 23 toonaangevende, professioneel geleide dagattracties die bijdragen aan het welzijn van iedereen in Nederland. De club zet zich in voor een sociaal en cultureel verbonden samenleving en een sterke economie. In 2023 viert de Club van Elf zijn 50-jarig jubileum.