arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
College van Burgemeester en Wethouders van Madurodam

Madurodam zoekt oud-burgemeesters en wethouders

Al sinds 1952 heeft Madurodam een burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden. De bekendste burgemeester is ongetwijfeld Prinses Beatrix. Maar ook alle andere collegeleden speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van Madurodam. Daarom zijn we op zoek naar hen!

Middelbare scholieren uit Den Haag en omgeving nemen al sinds de opening van ons park in 1952 zitting in het college van burgemeester en wethouders. Samen vertegenwoordigen zij Madurodam tijdens officiële gelegenheden. Inmiddels spelen zij ook een belangrijke rol bij het Madurodam Kinderfonds, het fonds dat jaarlijks de opbrengsten van Madurodam aan goede doelen voor kinderen. Zo doen zij al op jonge leeftijd bestuurlijke ervaring op.

Deel van Madurodam’s geschiedenis

De afgelopen 70 jaar maakten ruim 1.200 Haagse scholieren onderdeel uit van het college van burgemeester en wethouders. Stuk voor stuk zijn zij allemaal onderdeel van de geschiedenis van Madurodam. En daarom willen wij hen graag meer betrekken bij de toekomst van dit bijzondere themapark.

Madurodam heeft alle namen van haar collegeleden, maar helaas zijn veel contactgegevens verouderd waardoor we lastig met ze in contact kunnen komen. Daarom zijn we een zoektocht zijn gestart.

Heb jij de afgelopen 70 jaar in het college van burgemeester en wethouders (toentertijd nog Jeugdgemeenteraad) gezeten? Laat dan je gegevens achter.

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met Elke Botje, manager van het Madurodam Kinderfonds.