arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder

Hero Town NL

Iedereen, groot of klein, is in staat om het verschil te maken wanneer zich een noodsituatie voordoet. Het enige wat vaak ontbreekt, is de kennis wat te doen en de durf om tot actie over te gaan. Dát gelooft Hero Town NL. Daarom biedt de stichting helden-trainingen. Madurodam steunt de stichting.

Helden

Volgens Hero Town NL zijn de meeste helden gewone mensen. Een held is gewoon iemand die helpt wanneer dat nodig is. Soms is het moeilijker om te hulp te schieten, omdat je niet weet wat je moet doen, of omdat je een persoonlijk risico loopt. Bijvoorbeeld als je tegen de groep in gaat om voor het buitenbeentje op te komen. Of een andere mening laat horen dan de rest. Je loopt het risico dan zelf het mikpunt te worden. Daarom blijven veel mensen maar toekijken wanneer anderen worden buitengesloten.

  • Oprichters van Hero Town NL
  • Oprichters van Hero Town NL
Oprichters van Hero Town NL

Wetenschappelijk onderzoek

Hero Town NL maakt mensen bewust van hoe ze zich ongemerkt laten beïnvloeden door hun omgeving. Daardoor staan ze steviger in hun schoenen en zijn ze beter in staat om vanuit eigen waarden te blijven handelen. Hero Town NL werkt op basis van wetenschappelijk onderzoek en inzichten uit de praktijk. De stichting verzorgt programma’s, evenementen en een platform voor scholen en andere organisaties.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van Hero Town NL.