arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
vacature_content_2022.jpg
Gepubliceerd op 22 september 2022

Vacature: Online Marketeer

Voor ons commerciële Marketing & Sales team zoeken wij voor 38 uur per week een ervaren, getalenteerde en proactieve Online Marketeer.

Over Madurodam

Madurodam is al jaren een inspiratiebron voor jong en oud. Het familiepark is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar ons kleine land groot in is, middels miniaturen, spellen, digitale toevoegingen, en de laatste jaren ook via unieke, vernieuwende attracties.

Madurodam werd in 1952 geopend, met als ultieme doel om inkomsten te generen voor goede doelen. Tot op de dag van vandaag schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen met anderen doen en elkaar verbindt.

Wat ga je doen?

In deze brede functie ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de internet verkoopdoelstellingen. Dit doe je door optimalisatie en conversie van de website en ticketstraten én door de inzet en online campagnes en optimalisatie van online marketingmiddelen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor verschillende online systemen en platformen waaronder de app, narrowcasting en CRM & emailmarketing.

Je weet in een uiterst competitieve online omgeving bezoeken en conversies te stimuleren en werkt samen met het marketing & sales team om dit gezamenlijke doel te bereiken. Je komt op het juiste moment met de beste en mooiste ideeën en bent continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meer traffic en conversie te genereren. Jouw inzichten gaan leiden tot de verhoging van onze traffic, omzet en klanttevredenheid.

Wie ben jij?

Je ben een enthousiaste online marketeer die houdt van aanpakken. Je bent commercieel ingesteld en vindt het leuk om creatieve oplossingen te bedenken over hoe we ons merk en inkomsten kunnen versterken. Je kunt goed projectmatig werken en zorgt voor data-gedreven besluiten die leiden tot een meetbare verbetering. Natuurlijk heb je een passie voor online marketing en bezit je een sterk analytisch denkvermogen. Vanzelfsprekend lees en schrijf je met de bekende online advertising technologieën en is Google Analytics jouw thuisbasis. Optimaliseren zit in je DNA, elke dag opnieuw. KPI’s en targets geven je energie en focus. Je bent communicatief sterk en weet collega’s te overtuigen met jouw expertise en inzichten.  

Enthousiast?

Dan nog even op een rij(tje) jouw taken & verantwoordelijkheden

 • Behalen van vastgestelde online sales doelstellingen
 • Opstellen en onderhouden van maandelijkse- en wekelijkse online sales rapportages
 • Opstellen van jaarlijks online sales strategie, jaarplanning & begroting (incl markt analyse & best practices: analyse & advisering)
 • Strategische input leveren mbt online kanaal ten behoeve van het Marketing & Sales jaarplan
 • Initiëren en implementeren van search optimalisatie projecten (SEO/SEA)
 • Optimaliseren van de website o.a ontwikkelen en uitvoeren van plannen ter verbetering van de navigatie & usability & userflows & ticketaanbod
 • Uitvoeren van performance analyses, uitvoeren van online onderzoek, en A/B-testen
 • Beheren en door ontwikkelen van de Madurodam App
 • Opstellen van heldere rapportages incl KPI setting & formuleren van correctieve actieplannen (reguliere en campagnematig)
 • Verzorgen van functioneel beheer van verschillende platformen, o.a. de website(s), social media kanalen, ticketstraat.
 • Online ondersteuning en invulling voor sales en communicatie campagnes en projecten (opstellen, implementeren mediaplan, propositie testen, performance meting, bijsturing)
 • Onderhouden van contacten met externe leveranciers en relevante partijen
 • Je werkt samen met het team aan (het verbeteren van) de customer journey
 • Volgen van alle trends en ontwikkelingen in de markt en daarover gefundeerd en proactief adviseren.
 • Je werkt samen met collega’s aan het bewaken en door ontwikkelen van onze ticketstraat en overige ‘straten’.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt ten minste 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie in een commerciële omgeving
 • Uitstekende kennis van online media en data analyse van de diverse online kanalen
 • Uitgebreide kennis van digitale marketingmogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen rondom klantcontact en conversie 
 • Ervaring op het gebied van social advertising en e-mail marketing systemen is een pre
 • Je bent goed- en hebt tevens ervaring- in projectmatig werken
 • Je hebt kennis van websystemen zoals Google Analytics, Google Ads, Meta Business Manager, Coosto, Drupal en ervaring met usability en A/B testing

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een unieke en gastgerichte organisatie met enthousiaste en gedreven collega’s. Je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid en kunt jouw week in overleg flexibel inrichten. Je kunt dan ook zowel op kantoor- als thuiswerken. Je werkt veel samen met andere afdelingen, binnen een professionele, informele en gezellige sfeer. We bieden je een goed salaris, personeelskorting en een pensioenregeling via Pensioen Horeca en Catering. Daarnaast hebben we mogelijkheden voor training en ontwikkeling. Uiteraard heb je altijd gratis toegang tot het park, samen met jouw eventuele partner en gezin. Omdat we lid zijn van de Club van Elf heb je daarnaast korting tot geselecteerde parken en musea.

Interesse of vragen?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je onderdeel zijn van de mooie organisatie Madurodam? Stuur dan je motivatiebrief en CV direct naar sollicitatie@madurodam.nl.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met HR, Franca Roseboom, telefoon 070 - 416 24 36 of e-mail sollicitatie@madurodam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet nodig.

franca
Madurodam
Franca Roseboom
HR manager
070-4162436