arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars
Vacature: HR medewerker Madurodam

Manager Finance (Lid MT)

(38 uur)
Madurodam staat sinds 1952 voor het mooiste en het beste van NL. Via miniaturen, (digitale) interactie én indoorattracties ontdekken bezoekers van de grootste publiekstrekker van Den Haag waar een klein land groot in is. Madurodam vertelt de waargebeurde verhalen over Nederlandse helden en hoogtepunten. Verhalen over vrijheidsdrang en daadkracht. Het themapark verbindt op die manier verleden en heden, én investeert in de toekomst.

Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. Sinds 1952 keerde Madurodam ruim 35 miljoen euro uit aan goede doelen, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro.

Madurodam is sterk in ontwikkeling, groeiend en innovatief. De fysieke uitbreiding van Madurodam vraagt in de periode 2020-2030 om substantiële investeringen in het park. Om de transitie van park en organisatie naar een commercieel succesvolle social enterprise vorm te geven is Madurodam op zoek naar een ervaren, hands-on opererende

Manager Finance

Het team Finance bestaat uit een Manager Finance, een Business Controller en twee financieel administratief medewerkers. Als Manager Finance ben je lid van het managementteam van Madurodam. In de afgelopen twee jaar heeft Madurodam een professionaliseringslag gemaakt en is een organisatiebreed ERP systeem (Exact Globe) geïmplementeerd.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële- en administratieve organisatie en salarisadministratie van Madurodam BV (en de 4 betrokken stichtingen) en voor het managen en monitoren van de investeringsbegroting en het werkkapitaal.
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor het inrichten en borgen van een adequaat systeem van risicobeheer
 • Je ontwerpt, implementeert en borgt processen en procesverbeteringen die zorgen voor een effectievere/efficiëntere organisatie
 • Je zorgt voor een strakke inrichting, nauwgezette opvolging en aanscherping van de planning & control-cyclus
 • Je stuurt op financiële en operationele KPI’s op basis van heldere financiële rapportages en analyses en geeft de operationele afdelingen accuraat en up-to-date inzicht in relevante stuurinformatie
 • Je initieert, stimuleert en faciliteert het gebruik van praktische financiële tools zoals business cases, voor- en nacalculaties, etc.
 • Je stuurt als meewerkend voorman/-vrouw de afdeling Finance aan en bent gesprekspartner voor stichtingsbestu(u)r(en), bank, belastingdienst en (juridisch) adviseurs

Wie ben jij?

 • Je bent een stevige finance professional en hebt ervaring in het aansturen van teams en het coachen van medewerkers
 • Jouw analytische skills maken dat je processen en systemen snel doorziet
 • Je bent communicatief vaardig, integer en betrouwbaar
 • Je hebt voldoende senioriteit en energie om in “spannende” fases rust en overzicht te bewaren

Wat breng je mee?

 • HBO/WO-niveau in Finance (Accounting, Control, Business Administration)
 • 7-10 jaar ervaring in leidinggevende, verantwoordelijke finance-functie
 • Kennis/ervaring met het werken, inrichten en optimaliseren van Exact Globe is een must (waaronder inrichting BI-tooling)
 • Ervaring in commerciële/operationele omgeving

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een unieke, dynamische en gastgerichte maatschappelijke onderneming met enthousiaste en gedreven collega’s. Een werkomgeving waarin we proberen het elke dag het een beetje beter te doen voor onze gasten en waar ruimte is voor goede ideeën. Daarnaast bieden wij marktconforme arbeidsvoorwaarden (Horeca CAO) en mogelijkheden tot training en ontwikkeling.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je onderdeel zijn van de mooie organisatie Madurodam? Dan ontvangen we graag jouw reactie. Je kunt je motivatie en CV sturen naar sollicitatie@madurodam.nl t.a.v. Franca Roseboom. Mocht je vooraf vragen hebben, dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen via 070-4162436.

 

franca
Madurodam
Franca Roseboom
HR Business Partner
070-4162436