arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron

Vacature: Coördinator Kwaliteit Arbo & Milieu

Als KAM Coördinator ben je verantwoordelijk voor veilig werken binnen onze organisatie en het organiseren van activiteiten en methoden om risico’s te beheersen.

Met jouw kennis en inzichten over veilig en gezond werken, motiveer je & faciliteer je de organisatie en ben je op dit onderwerp het aanspreekpunt voor medewerkers en toezichthoudende instanties. Je hebt kennis en inzicht in veiligheidsvraagstukken en geeft hier op overtuigende manier advies over. Je herkent veiligheidsrisico’s en neemt de juiste maatregelen om deze risico’s te beheersen en te mitigeren. Omdat dit een nieuwe functie is binnen onze organisatie, is het belangrijk dat je ervaring hebt in een soortgelijke functie binnen een vergelijkbare organisatie met vergelijkbare dynamiek en met jouw ervaring & expertise deze functie gaat borgen in onze organisatie.

Je rapporteert aan de Algemeen Directeur en bent tevens een aanspreekpunt voor onze toezichthouder.

Hoe ga je beginnen?

 • Omdat we bij Madurodam (attracties, interacties en maquettes) bouwen- en onderhouden, parkgasten ontvangen én evenementen organiseren, is het belangrijk dat je allereerst de organisatie goed leert kennen en goed op de hoogte bent van alle werkzaamheden- en processen binnen onze organisatie.
 • Je start vervolgens met het updaten van de RI&E en zorgt ervoor dat deze wordt getoetst en dat actiepunten worden opgevolgd en geborgd in standaardwerkprocessen.
 • Je zorgt ervoor dat de controlplans (waarin Madurodam haar risico’s in kaart heeft gebracht) actueel, compleet en geborgd zijn en dat er continue aan verhoging van het bewustzijn wordt gewerkt over wat veilig werken betekent voor elke afdeling en medewerkers.
 • Als Hoofd BHV organiseer je trainingen voor de BHV-organisatie, zorg je ervoor dat alle materialen up to date zijn en ben je verantwoordelijk voor een actueel calamiteitenplan en het organiseren van Calamiteitenoefeningen.
 • Je blijft continue op de hoogte van (nieuwe) wet- en regelgeving (milieu, arbo) en adviseert hier gevraagd en ongevraagd hierover. Je bent op de hoogte van alle vergunningen en wettelijke keuringen (brand/inspectie/ISZW) en monitort en borgt dit.
 • Je bent (letterlijk) zichtbaar in de organisatie. Je doet je dagelijkse rondes en haalt proactief informatie op binnen de verschillende afdelingen. Je bent dan ook voor iedereen goed benaderbaar en zorgt dat de drempel laag is om met jou te praten over veilig werken.
 • Je houdt de ongevallenregistratie, klachten en andere BHV-meldingen bij en onderneemt zo nodig actie.
 • Bij grootschalige evenementen neem je deel aan de betrokken Projectgroepen en zorg je ervoor dat veiligheidsplannen gemaakt en gehanteerd worden.

Wie ben jij?

 • Je bent daadkrachtig en zichtbaar
 • Je bent analytisch sterk
 • Je bent krachtig in het verwoorden en onderbouwen van jouw adviezen
 • Je bent in staat een duidelijke plek in te nemen in de organisatie & je vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan en hen bewust te maken van veilig werken
 • Je bent goed in teamwork
 • Je werkt van nature procesmatig en krijgt er energie van om (werk)processen steeds beter en strakker te organiseren
 • Je kunt goed omgaan met druk en voelt urgentie goed gaan
 • Waar je aan begint, maak je ook af

Wat breng je mee?

Je hebt de opleiding Hoger veiligheidskunde opleiding (HVK) gevolgd en hebt enkele jaren ervaring als KAM coördinator in een vergelijkbare organisatie, met vergelijkbare dynamiek (gasten, medewerkers, bouw- en schilderwerkzaamheden).

Interesse?

Is je interesse gewerkt na het lezen van onze vacaturetekst? Leuk! Solliciteer direct door je motivatiebrief en cv te sturen naar sollicitatie@madurodam.nl. Of neem contact op met onze HR-afdeling via onderstaande informatie.

franca
Madurodam
Franca Roseboom
HR Business Partner
070-4162436