arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Gepubliceerd op 27 december 2021

Vacature: Creative Director

Madurodam is al jaren een inspiratiebron voor jong en oud. Het familiepark is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar ons kleine land groot in is, middels miniaturen, spellen, digitale toevoegingen, en de laatste jaren ook via unieke, vernieuwende attracties.
Madurodam werd in 1952 geopend, met als doel om inkomsten te generen voor goede doelen. Tot op de dag van vandaag schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen met anderen doen en elkaar verbindt.

Voor ons Madurodam team zoeken wij voor 38 uur per week een creatieve, ervaren en getalenteerde

Creative Director

Wat ga je doen?

Binnen Madurodam ben jij hét creatieve kompas. Met de strategie van Madurodam als uitgangspunt neem jij de leiding in het creëren van Storylines en het vormgeven en visualiseren van een creatieve visie voor ons park. Je vertaalt deze visie vervolgens naar alle facetten van de  park beleving op zowel korte als lange termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Master(uitbreidings)plan Madurodam 2030, het ontwerpen van nieuwe attracties en interacties in het park maar ook het realiseren van signing en het vernieuwen van de inrichting van diverse (indoor) ruimtes, zoals bijvoorbeeld onze Shop. Met jouw expertise realiseer je samen met het team een roadmap waarin de verschillende elementen in ons park, onze bezoekers een onvergetelijke ervaring zullen geven.  

Wie ben jij?

Je doet je werk graag én met veel energie en passie. Je bent een creatief denker en storyteller pur sang. Je kunt je goed verplaatsen in de bezoekers van Madurodam en weet wat er speelt in de wereld van entertainment en attractie parken. Je bent ook in staat om het team waarmee je samenwerkt, mee te nemen in jouw creatieve concepten en vergezichten en hen daarbij te enthousiasmeren en jouw verhaal ‘te verkopen’. Je werkt dan ook graag samen met anderen en kunt jouw ideeën omzetten in realisatie waarbij jij de kwaliteit en de klantbeleving borgt tijdens de oplevering. Je bent hands-on en een harde werker. Geen ego, maar gericht op het team. Je denkt altijd in mogelijkheden en bent flexibel als situaties net even anders lopen dan verwacht. Je hebt dan ook een sterk probleemoplossend vermogen, kunt projecten van groot tot klein managen en hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent een optimist, een zelfstarter en pro-actief. 

Wat breng je mee?

  • Bij voorkeur ruime ervaring met creatie en vormgeving in attractie parken sector. Een vergelijkbare ervaring in andere creatieve sectoren zoals theaters, events, festivals kan ook relevant zijn.
  • Je hebt een bewezen Track record van het vorm geven van creatieve concepten die bezoekers een unieke ervaring geven. 
  • Je kunt concepten visualiseren en geeft hiermee richting en kaders voor de uitvoering. 
  • Je neemt  techniek en praktische uitvoerbaarheid mee in je creaties, en weet de doorvertaling goed mee te nemen in je ontwerpen
  • Je hebt kennis van technieken én van technische innovatie op het gebied van themapark design.
  • Je kunt denken en werken vanuit het perspectief van de bezoeker van Madurodam. Je weet als geen ander wat de behoeftes zijn van onze gast en hoe hier invulling aan kan worden gegeven.
  • Je bent in staat om bezoekers mee te nemen in “een verhaal” (Storytelling), dat zo is vormgegeven dat wij hen daarmee een unieke ervaring bieden.
  • Je bent in staat onderscheidende en vernieuwende concepten te  ontwerpen en realiseren. Zowel in het groot als in het klein.
  • Je hebt kennis van het productieproces van content en hebt ervaring in het samenwerken met regisseurs, editors en leveranciers. 

Enthousiast? 

Wat bieden wij jou?

Madurodam is een uniek park en een icoon in Nederland. Je krijgt de kans om miljoenen bezoekers een unieke ervaring te geven die ze hun leven lang bij blijft. Je komt te werken in een unieke en gastgerichte organisatie met enthousiaste en gedreven collega’s. Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen en daar draag jij elke dag aan bij. Je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid en kunt jouw week in overleg flexibel inrichten. Je kunt dan ook zowel op kantoor- als thuiswerken. Je werkt veel samen met andere afdelingen, binnen een professionele, informele en gezellige sfeer. Je rapporteert direct aan de Algemeen Directeur. We bieden je een goed salaris, personeelskorting en een pensioenregeling via Pensioen Horeca en Catering. Daarnaast hebben we mogelijkheden voor training en ontwikkeling. Uiteraard heb je altijd gratis toegang tot het park, samen met jouw eventuele partner en gezin. Omdat we lid zijn van de Club van Elf kun je daarnaast met korting geselecteerde parken en musea bezoeken.

Interesse of vragen?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je onderdeel zijn van de mooie organisatie Madurodam? Stuur dan je motivatiebrief en CV direct naar sollicitatie@madurodam.nl
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met HR, 
Franca Roseboom, tel. 070 - 416 24 36 of e-mail sollicitatie@madurodam.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet nodig. 
 

franca
Madurodam
Franca Roseboom
HR manager
070-4162436