arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
ZGIO
Nieuws Gepubliceerd op 28 juni 2019

Kwartfinale Oranje Leeuwinnen live te volgen in Madurodam

Als tribute aan onze Oranje Leeuwinnen zendt Madurodam de kwartfinale tegen Italië op zaterdag 29 juni live uit in de tribunezaal van de populaire attractie Zo Groot is Oranje. Reguliere bezoekers van het park zijn vanaf 14.45 welkom in de zaal waar gewoonlijk de samenvatting van het iconische EK88 wordt getoond op een levensgroot scherm. Een meer symbolische plek om de kwartfinale te bekijken is er buiten een stadionbezoek nauwelijks, zo vlak naast de Kleedkamer van Oranje.

Madurodam is namelijk een groot supporter van de Oranje Leeuwinnen. In de Kleedkamer van Oranje hangen sinds kort de shirts van de Oranjeheldinnen prominent naast die van de mannelijke spelers. Marianne Aalders: “Nu de jacht op de titel door onze leeuwinnen steeds spannender wordt, willen we onze bezoekers deze momenten niet onthouden. Als Oranje supporter kun je nu een zomers dagje uit combineren met het kijken van de wedstrijd. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven op deze zomerse dag!”

De aftrap van het duel in het Franse in Valenciennes is om 15.00 uur. Na afloop kunnen de fans zelf een balletje trappen in de indoor skillzone en het outdoor Johan Cruyff Court. Aalders: “En niet te vergeten onze nieuwe 3D-scanner met app beleven, waarmee kinderen zichzelf kunnen omtoveren tot een 3D avatar gehuld in een Oranje-tenue. Met die app kun je je avatar een aantal spectaculaire voetbal moves te laten doen en die online te delen. Zo ben je zelf opeens net zo goed in voetbal als onze Oranje Leeuwinnen!”

De vertoning is vooralsnog eenmalig. Aalders: “Wat de uitslag ook mag zijn, we weten nu al dat de halve finales plaatsvinden om 21:00 uur, en dat is buiten de openingstijden van Madurodam. Maar als onze leeuwinnen uitkomen in de finale of in de wedstrijd om de derde plaats, dan zullen we dat duel zeker ook gaan tonen want beide wedstrijden vinden ’s middags plaats.