arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Waterwolf plaatsen balansarmen
Nieuws Gepubliceerd op 27 juli 2018

Zes kolossale gietijzeren “armen” landen in Madurodam

Bouw attractie Waterwolf op volle stoom
De bouw van de inmiddels vijfde indoor attractie van Madurodam, de Waterwolf, is op stoom. Hoewel de spectaculaire familieattractie pas in de eerste helft van september open gaat voor het brede publiek, trok het gemaal de Cruquius (schaal 1:2) gisteren al veel bekijks.

Met het bereiken van het hoogste punt van het imposante gebouw was het tijd om één van de meest in het oog springende elementen in te hijsen: de zes balansarmen die onderdeel zijn van ’s werelds grootste stoommachine, welke bezoekers binnenkort zelf mogen gaan bedienen. Net als bij het echte gemaal in Haarlemmermeer zullen ook deze gietijzeren reuzen binnenkort in Madurodam in beweging gezet gaan worden.

De naam van de nieuwe indoor attractie is een verwijzing naar de bijnaam van het verwoestende binnenmeer, de Waterwolf, dat tussen de 15e en 19e eeuw hele dorpen wegvrat. In de spectaculaire indoor attractie de Waterwolf beleven bezoekers in Madurodam binnenkort zelf tijdens een spectaculaire show hoe de Nederlanders met ’s werelds grootste stoommachine het immense Haarlemmermeer omtoverden tot land. Een indrukwekkend verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw, en hoe gemalen zoals het gemaal de Cruquius ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden.

  • Waterwolf plaatsen balansarmen
  • Waterwolf intern plaatsing armen
  • Waterwolf Madurodam balansarmen
  • Waterwolf plaatsen balansarmen
  • Waterwolf intern plaatsing armen
  • Waterwolf Madurodam balansarmen
De bouw van de attractie de Waterwolf is op volle stoom