arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars
Gepubliceerd op 26 februari 2018

Treinen spotten in de voorjaarsvakantie

Je kunt weer treinen spotten in Madurodam. Deze week zijn alle negen treinen de remise weer uitgereden en denderen weer van opening tot sluit over het spoor. Van Thalys tot de gele NS-treinen…tijdens je bezoek aan Madurodam zie je ze allemaal voorbijrazen!
Onderhoud aan de treinen

Onderhoudsbeurt

Elk jaar gaan de treinen in Madurodam terug naar de remise voor een onderhoudsbeurt. Ook deze winter kregen alle negen treinen weer een likje verf en zijn ze allemaal voorzien van nieuwe wielen. Vanaf deze voorjaarsvakantie rijdt alles dus weer op rolletjes in het park.

Grootste miniatuur openlucht spoorbaan van Europa

Wist je dat Madurodam de grootste miniatuur openlucht spoorbaan van Europa heeft? Daar zijn we uiteraard heel trots op! Onze treinen leggen jaarlijks 16.000 kilometer af op een spoor van maar liefst 4,5 kilometer. Net als de andere maquettes in Madurodam zijn alle treinen met hand nagemaakt van de originele bouwtekeningen, maar dan wel op een schaal van 1:25. Er rijden zelfs Madurodammertjes mee in de passagierstreinen!

Wil je meer te weten komen over de treinen? Lees dan rechts het interview met Dave, de treinen-techneut van Madurodam.

Kom dus naar Madurodam en ervaar zelf hoe snel de hogesnelheidslijn door het park raast en hoe de randstadrail er in het klein uitziet. Vergeet niet de Madurodammertjes uit te zwaaien vanaf het perron!

  • Treinen in Madurodam
  • Treinen in onderhoud in Madurodam
  • Treinen in Madurodam
  • Treinen in onderhoud in Madurodam
Ook deze winter kregen alle negen treinen weer een fikse beurt