arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nieuws Gepubliceerd op 4 september 2018

Ties is de nieuwe burgemeester van Madurodam

Op 3 september is Ties (16 jaar) benoemd tot de nieuwe burgermeester van Madurodam. Ties heeft de mooiste baan van Nederland, want hij mag het hele jaar het park besturen. Hiermee treedt hij in de voetsporen van prinses Beatrix. Zij was namelijk de eerste burgemeester van Madurodam. Voor komend jaar mag Ties deze bijzondere taak uitvoeren.

Het was een spannende strijd, waarin alle tien de kandidaten hun eigen plannen voor het komende jaar hebben gepresenteerd. Het idee van Ties, een zogenaamde MAD-Day voor kinderen met een aandoening, bleek erg populair onder de stemmers. Dit leverde hem uiteindelijk de verkiezing voor burgemeester van Madurodam op.
Komend jaar zal hij zijn challenge, het organiseren van MAD-Day, gaan uitvoeren, naast alle andere taken die een burgemeester van Madurodam mag doen.
De nieuwe burgermeester is maandag meteen geïnstalleerd door Pauline Krikke, de burgemeester van gemeente Den Haag.

Het College van B&W

Ook hebben de aanwezigen op 3 september het nieuwe college van Burgermeester & Wethouders gekozen. Het college van B&W bestaat uit 10 leden tussen de 15 en 18 jaar. Ze komen allemaal van middelbare scholen in de omgeving van Den Haag. In totaal gaat het om 9 wethouders en 1 burgemeester. Ook is één wethouder benoemd tot locoburgemeester. Deze eer viel Lucas (16) voor komend jaar ten deel. Als lid krijgen zij allen de mogelijkheid om op jonge leeftijd ervaring op te doen met bestuurstaken.

Madurodam Kinderfonds

Een belangrijke taak van het college is meehelpen met het Madurodam Kinderfonds. Het college helpt mee met het beoordelen van alle steunaanvragen die bij het Kinderfonds binnenkomen. Zij brengen een bezoek aan deze instanties en brengen hier verslag over uit aan het bestuur van het fonds.

Elk jaar schenkt het park Madurodam 600.000 tot 700.000 euro aan het Madurodam Kinderfonds. Sinds de oprichting doneerde Madurodam inmiddels bijna 34 miljoen euro.
Op deze manier zetten kinderen zich in, om andere kinderen te stimuleren en te helpen een beter mens te worden.

  • Ties Brink nieuwe burgemeester
  • College B&W 2018 2019
  • Ties Brink nieuwe burgemeester
  • College B&W 2018 2019
Even de collegeleden voorstellen (v.l.n.r.); Elias, Meryam, Lukas (loco), Arina, Wies, Ties (burgemeester), Joachim, Eleanne, Sarah, Daan