arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
attractie Nieuw Amsterdam
Attractie Gepubliceerd op 21 juni 2017

Madurodam opent spectaculaire indoor familieattractie Nieuw Amsterdam

Madurodam opent vandaag haar grootste en indrukwekkendste attractie ooit. Nieuw Amsterdam is een indoor familieattractie, waarin jong en oud 15 minuten lang zelf de spanning van de 17de eeuw beleven. Het is de vierde ‘grote’ attractie in het park en sluit aan bij de strategie van Madurodam om de bekende miniaturen te combineren met interactief vermaak.

Beleef de spanning van de 17de eeuw

De attractie bestaat uit een voorshow in een deinend schip, gevolgd door een high tech hoofdshow met speciale effecten. Bezoekers stappen aan boord van De Vergulde Bever en varen van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die tegenwoordig bekend staat als New York. Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam worden ze zelf aan het werk gezet: ze moeten kanonnen afvuren om de Engelsen op afstand te houden. Joris van Dijk, directeur van Madurodam: "Het is een indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De attractie is door onszelf gebouwd en bevat oneindig veel details. Door gebruik te maken van licht, geluid, bepaalde trillingen en zelfs een watereffect voel je je als bezoeker echt onderdeel van de attractie. Ieder bezoek aan Nieuw Amsterdam zorgt zo keer op keer voor nieuwe ontdekkingen, spanning en avontuur”.

Van miniatuur tot groots vermaak

Met deze nieuwe attractie bereidt Madurodam haar indoor zone verder uit. “Met de komst van Nieuw Amsterdam kunnen we vernieuwing en vergroting van het aanbod aan bezoekers blijven garanderen. Iedereen kent Madurodam van de miniaturen in de openlucht, maar we hebben inmiddels ook vier overdekte attracties. Dit maakt Madurodam ook onder slechte weersomstandigheden een leuk uitje voor het hele gezin.

Over Madurodam
Op 2 juli bestaat Madurodam 65 jaar. Wat ooit is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen is een plek geworden waar de wereld wordt geïnspireerd met het beste van Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties beleven bezoekers de waargebeurde verhalen over belangrijke personen, plekken en gebeurtenissen.

  • attractie Nieuw Amsterdam
  • buitenkant nieuw amsterdam
  • Opening Nieuw Amsterdam
  • attractie Nieuw Amsterdam
  • buitenkant nieuw amsterdam
  • Opening Nieuw Amsterdam
Madurodam opent spectaculaire indoor familieattractie Nieuw Amsterdam