arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Evenementen Gepubliceerd op 30 augustus 2018

Eerste Madurodam Marathon is een feit

Op 29 augustus hebben Zoë en Lucas het startschot gegeven van de Madurodam Marathon, de eerste kindermarathon van Nederland. Dit jaar organiseert Madurodam op 7 oktober de eerste kindermarathon van Nederland. De marathon is een stadsmarathon zonder drempels, ieder kind kan meedoen, ook als je minder valide bent.

Volledig in de oorspronkelijke stijl van het themapark Madurodam zelf is één rondje 1,69 kilometer. Dat is de officiële Marathon-afstand, maar dan schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam oorspronkelijk gebouwd is. De deelnemers kunnen zelf  kiezen of om deze afstand 1 ,2 of 3 keer te lopen.

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen

De Madurodam Marathon is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld één (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km). Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run. Aalders.
En het is een marathon zonder drempels, ieder kind kan meedoen: renners zonder beperking, handbikes, blade runners, blindrunners, racerunners én non-runners. Je mag de marathon ook lopend afleggen. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, omdat ze begeleiding nodig hebben of omdat het samen fijner is, is er een speciale Family & Friends run.

De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park. “Iedere stadsmarathon heeft een iconische plek als finish. De Madurodam Marathon overtreft dit: je loopt langs alle iconen van Nederland en finish met letterlijk heel Nederland aan je voeten. Wie wil dat nou niet na zo’n prestatie?”

  • Eerste inschrijvers Madurodam Marathon
  • Madurodam Marathon is een feit
  • Eerste inschrijvers Madurodam Marathon
  • Madurodam Marathon is een feit
De eerste inschrijvers voor de Madurodam Marathon zijn Zoë en Lucas

Door de Madurodam Marathon wint ieder kind

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt ook andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn.

Ieder jaar zijn er in Nederland ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. De marathon van Madurodam is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor het project ‘Samen naar School’ van NSGK. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. Zo wint uiteindelijk ieder kind!

Schrijf je nu in!

Lijkt je dit heel gaaf, heb je tijd op 7 oktober en wil jij je inzetten voor anderen? Schrijf je dan nu in!
Alle deelnemers zullen gespreid starten vanaf 14:00.  De inschrijfkosten zijn 25 euro per deelnemer. Schrijf je je in voor 19 september? Dan krijg je 5 euro korting omdat je er zo snel bij bent.

Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.