arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
.
Goed doel Gepubliceerd op 10 april 2020

Madurodam Kinderfonds doneert 20.000 euro aan crisisfonds kwetsbare kinderen

Den Haag, 10 april 2020 - Het Madurodam Kinderfonds heeft besloten een eenmalige extra bijdrage van 20.000 euro uit te keren aan het speciale Crisisfonds voor kwetsbare kinderen dat is opgezet door Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind in deze tijd van coronacrisis.

Het Crisisfonds is bedoeld voor thuiswonende kinderen met een jeugdbeschermings-maatregel of intensieve inzet van Veilig Thuis, kinderen in gezinshuizen, instellingen en pleeggezinnen en kinderen in de maatschappelijk- of vrouwenopvang en AZC’s. Deze groep van zo’n 90.000 kwetsbare kinderen kampt bovengemiddeld met spanningen en stress als gevolg van de coronacrisismaatregelen.  

 Het crisisfonds helpt de kinderen met allerlei producten die juist in deze periode noodzakelijk zijn. Het kan gaan om middelen om het schoolprogramma te kunnen volgen en (digitaal) contact te kunnen hebben met vrienden, spelletjes en spelmateriaal voor binnen en buiten maar ook voor andere materialen waarvan hulpverleners inschatten dat het kinderen helpt in deze situatie van gedwongen thuiszijn.

Extra aandacht hard nodig 
Madurodam Kinderfonds steunt normaal gesproken maatschappelijke projecten die kinderen ondersteunen in hun persoonlijke en empathische ontwikkeling, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot betrokken en actieve mensen die omkijken naar een ander. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden van dit moment, is een extra uitkering meer dan gerechtvaardigd. “We zijn blij dat we deze kinderen een hart onder de riem kunnen steken en wat voor hen kunnen betekenen in deze schrijnende situatie waarin extra aandacht voor deze groep hard nodig is, aldus een woordvoerder. 

Inmiddels hebben al ruim 11.000 kinderen via hun jeugdhulpverlener iets gekregen dat hen helpt deze moeilijke periode door te komen. Daphne van een gezinshuis met acht kinderen: ‘Heel erg bedankt voor dit grote cadeau! We hebben vooral veel knutsel- en tekenmaterialen en boeken aangeschaft. En een voetbaldoel, want we hebben 5 voetballers. Ze komen deze tijd echt beter door.’ Hulpverlener Tim: ‘De kinderen waren het er unaniem over eens dat het een duikelrek voor in de tuin moest worden! Eentje zei: als mijn hoofd vol zit kan ik heerlijk ondersteboven hangen en zo mijn hoofd weer leeg laten lopen...’ 

 
Voor meer informatie: www.madurodam.nl/goede-doelen