arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Nieuw Amsterdam in Madurodam
Acties Gepubliceerd op 13 juni 2017

Kom gratis naar de opening van Nieuw Amsterdam

Woensdag 21 juni opent Madurodam de nieuwe indoor familieattractie Nieuw Amsterdam. Wil jij als één van de eersten de nieuwe spectaculaire attractie beleven? Kom 21 juni om 14:00 uur naar de opening! De toegang is gratis.

Overdekte attractie

Nieuw Amsterdam is een overdekte attractie, waarin jong en oud 15 minuten lang zelf de spanning van de 17de eeuw beleven. Je stapt aan boord van het schip De Vergulde Bever en vaart van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. De dag begint zonnig maar al snel dreigt er gevaar. Loopt dit goed af?

Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Zo beleef je welke keuze Peter Stuyvesant ten overstaan van de Engelsen moest maken voor het behoud van de stad. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York. Waar denk jij dat de dollar, cookies en het wereldberoemde Brooklyn naar zijn vernoemd?

Meld je aan
Wil jij gratis met je familie, vriendjes of vriendinnetjes bij de opening van Nieuw Amsterdam zijn? Geef je vóór maandag 19 juni 12:00 uur op via www.openingnieuwamsterdam.nl. Er is plek voor 100 personen. VOL = VOL.

Programma woensdag 21 juni

  • Vanaf 13:00 uur: aanmelden bij kassa 7
  • 14:00 uur: verzamelen bij het plein van Nieuw Amsterdam
  • 14:30 uur: officiële opening
  • Vanaf 14:30 uur: bezoek aan nieuwe attractie en het park

Goed om te weten!
Het is belangrijk om te weten dat er pers bij de opening aanwezig is. Wil of mag je niet gefilmd of gefotografeerd worden, dan kun je je helaas niet aanmelden.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de speciale Nieuw Amsterdam pagina.