arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars
Gepubliceerd op 12 oktober 2018

IAmsterdam blijft bij Rijksmuseum staan

Den Haag, 12 oktober 2018 - Deze week maakte de gemeente Amsterdam bekend dat de iconische letters IAmsterdam van het Museumplein zullen verdwijnen. De vraag is echter: waar gaan de 10 metalen letters heen? Weggooien is geen optie in een land waar we steeds meer aan het verduurzamen zijn. Madurodam biedt nu een voor alle partijen aantrekkelijke oplossing: ‘De letters horen op kruipafstand van het Rijksmuseum thuis. Door ze op het George Maduroplein in Den Haag te plaatsen kunnen we dat zo houden.”
IMadurodam

“Gelukkig kunnen we 7 van de 10 letters hergebruiken. We hoeven slechts 3 individuele letters toe te voegen: DUO. In de werkplaatsen van Madurodam zijn de nieuwe letters alvast op maat gefiguurzaagd,” aldus een woordvoerder van Madurodam. De Haagse publiekstrekker heeft door middel van een brief aan de Amsterdamse raad haar bijdrage aan de ambitie tot spreiding van toeristen kenbaar gemaakt. “We hopen dat we voor een symbolisch, bij onze kleine portemonnee passend, bedrag de letters over kunnen nemen.”