arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
campagnebeeld_NKH_2022
Evenementen Gepubliceerd op 11 april 2022

Nationale Kinderherdenking 4 mei: doe mee!

Wat zou jij doen als er plotseling een 13-jarige jongen voor je deur staat en jou om hulp vraagt omdat zijn ouders net zijn opgepakt? En zou je iemand verraden in ruil voor de vrijheid van je moeder of vader? Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert Madurodam dit jaar voor de zevende keer de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Doe jij ook mee?

Een herdenking voor, door en met kinderen

De Nationale Kinderherdenking 4 mei (NKH) is een interactieve herdenking voor, door en met alle kinderen van 8 tot 14 jaar in Nederland en wordt op 4 mei vanaf het voorplein van Madurodam live uitgezonden. Madurodam is naast een familiepark ook een oorlogsmonument en daarmee een logische plek om dit besef door te geven aan de toekomstige generatie van Nederland.

Ben jij erbij?

Je kunt op twee manieren aan de NKH meedoen: kom naar de herdenking op het Madurodam-voorplein of kijk thuis met je familie en doe mee aan de interactieve livestream.

Tijdens de uitzending op 4 mei kom je voor verschillende dilemma’s te staan. Met kleine verhalen die de oorlog tastbaar maken, dagen we je uit om keuzes over oorlog en vrijheid te maken. Hoe lastig ook. Daarnaast herdenken we met zang, dans en toneel samen alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen daarna. Ook wordt er een eerbetoon uitgevoerd.  

Benieuwd? Kijk deze video voor een impressie.

NKH

Podcast, videoverhalen, dilemma’s en gratis lespakket

In aanloop naar 4 mei deelt de NKH verhalen over vrijheid en herdenken we vanuit het besef: ‘Stel je voor dat er oorlog was’. Luister naar de splinternieuwe podcast, leer van de videoverhalen met ooggetuigen en veteranen of doe mee aan de interactieve dilemma’s over vrijheid en oorlog. Of ga aan de slag met het gratis lespakket ‘Verhalen in beeld’: een serie van acht indrukwekkende verhalen. Met video’s, vragen en opdrachten over oorlog, herdenken en vrijheid.

 

Alles over de Nationale Kinderherdenking lees je op www.nationalekinderherdenking.nl. We zien je graag op 4 mei!