Madurodam, opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel, schenkt haar opbrengst jaarlijks aan goede doelen voor kinderen. In Madurodam ontdekken bezoekers uit binnen- en buitenland waar ons kleine land groot in is. De grote verhalen van Nederland komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 4 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Ook toekomstige generaties leren zo weer spelenderwijs wat hun land zo bijzonder maakt.

Contact

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
The Netherlands

T +31 (0)70 416 24 00
F +31 (0)70 351 21 85

Stel je vraag

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.
Je kunt hier je vraag invullen. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen. Dan kunnen wij je makkelijker beantwoorden. Uiteraard gebruiken wij je e-mailadres niet voor andere doeleinden.

Naar het contactformulier

Voor bedrijven

Touroperators

Een bezoek aan Madurodam is uitermate geschikt voor (tour)groepen.

Voor meer informatie en speciale afspraken kunt u contact opnemen met het sales team.

Vincenzo Cosentino: vcosentino@madurodam.nl
Contactpersoon voor prijzen en contracten

Mirjam de Bruin: sales@madurodam.nl
Contactpersoon voor reserveringen en algemene informatie

Debbie Rooswinkel-Bakker: drooswinkel@madurodam.nl
Contactpersoon voor: voorverkooppartners & kortingsacties Nederlandse markt

Evenementen

Madurodam beschikt over een modern zalencentrum, waar u voor groepen van 20 tot 1.200 personen de meest uiteenlopende evenementen kunt organiseren. Het park is hierbij een absolute meerwaarde.

Meer weten?

Kijk dan op de website van Madurodam Events.

College van Burgemeester & Wethouders

Sinds de eerste opening in 1952 heeft Madurodam een College van Burgemeester &Wethouders. Sinds 2014 wordt de burgemeester van Madurodam gekozen door medewerkers van Madurodam. Daarmee is onze burgemeester de enige gekozen burgemeester van Nederland! Het College bestaat uit 10 leerlingen van 10 middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. Elk lid zit gedurende een periode van 1 jaar in het College. Het College van Burgemeester en Wethouders denkt onder andere mee over de goede doelen die Madurodam steunt. Zij focussen daarbij op het thema ‘Leuk Leren’. Alle leden van het College bezoeken aanvragers van ons fonds en brengen daarover verslag uit in de bestuursvergadering. In die vergadering beslissen ze vervolgens mee over welke doelen gesteund gaan worden. Naast deze werkzaamheden zijn de Burgemeester en Wethouders aanwezig bij officiële gelegenheden van Madurodam en gaan ze op werkbezoek bij de Burgemeester van Den Haag.

Prinses Beatrix was 28 jaar lang (1952 tot 1980) burgemeester van Madurodam. Toen zij werd gekroond, is zij Beschermvrouwe van Madurodam geworden.

Het College van Burgemeester en Wethouders wordt in 2015 geïnstalleerd door Ingrid van Engelshoven, wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) en locoburgemeester.

Madurodam en ProDemos organiseren in 2015/2016 in de 12 provincies van Nederland ook 12 Kindergemeenteraden. Uit de 12 Kindergemeenteraden worden 12 ambassadeurs gekozen. Deze 12 basisschoolleerlingen uit groep 8 vertegenwoordigden hun provincie in Madurodam en Madurodam in hun provincie. Het College van B&W van Madurodam en de 12 “Madurodambassadeurs” vormen samen de Nationale Madurodamraad. De kindergemeenteraden en de realisatie van de 12 winnende kinderprojecten worden door Madurodam gefinancierd.

Burgemeester

Burgemeester

Op 6 oktober 2015 is de zestienjarige Noah van Meekeren door Ingrid van Engelshoven geïnstalleerd als burgemeester van Madurodam. Noah is scholier van het Segbroek College in Den Haag. Noah wordt ondersteund door een locoburgemeester en zeven wethouders.

Locoburgemeester

Locoburgemeester

Fiona Wiggers, zestien jaar oud, is locoburgemeester. Fiona is leerling van het Dalton in Den Haag. Noah Fiona werden op basis van hun speech door de medewerkers van Madurodam gekozen.

Wethouders 2015 – 2016

Wethouders 2015 – 2016

Op 6 oktober werd het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van Madurodam geïnstalleerd door locoburgemeester van Den Haag Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs. De (jonge) kandidaten hielden een betoog als antwoord op de vraag: hoe ziet een stad eruit als kinderen de baas zijn?