Madurodam, opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel, schenkt haar opbrengst jaarlijks aan goede doelen voor kinderen. In Madurodam ontdekken bezoekers uit binnen- en buitenland waar ons kleine land groot in is. De grote verhalen van Nederland komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 4 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Ook toekomstige generaties leren zo weer spelenderwijs wat hun land zo bijzonder maakt.

Contact

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
The Netherlands

T +31 (0)70 416 24 00
F +31 (0)70 351 21 85

Stel je vraag

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.
Je kunt hier je vraag invullen. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen. Dan kunnen wij je makkelijker beantwoorden. Uiteraard gebruiken wij je e-mailadres niet voor andere doeleinden.

Naar het contactformulier

Voor bedrijven

Touroperators

Een bezoek aan Madurodam is uitermate geschikt voor (tour)groepen.

Voor meer informatie en speciale afspraken kunt u contact opnemen met het sales team.

Vincenzo Cosentino: vcosentino@madurodam.nl
Contactpersoon voor prijzen en contracten

Mirjam de Bruin: sales@madurodam.nl
Contactpersoon voor reserveringen en algemene informatie

Debbie Rooswinkel-Bakker: drooswinkel@madurodam.nl
Contactpersoon voor: voorverkooppartners & kortingsacties Nederlandse markt

Evenementen

Madurodam beschikt over een modern zalencentrum, waar u voor groepen van 20 tot 1.200 personen de meest uiteenlopende evenementen kunt organiseren. Het park is hierbij een absolute meerwaarde.

Meer weten?

Kijk dan op de website van Madurodam Events.

College van Burgemeester & Wethouder

Sinds de eerste opening in 1952 heeft Madurodam een College van B&W (voorheen genoemd Jeugdgemeenteraad). Prinses Beatrix is 28 jaar lang (1952 tot 1980) burgemeester van Madurodam geweest. Toen zij werd gekroond, is zij Beschermvrouwe van Madurodam geworden.Voor het eerst sinds 1952 wordt de burgemeester van Madurodam in 2014 gekozen door medewerkers van Madurodam. De Wethouders krijgen een portefeuille die verbonden is aan een van de drie thema’s van het goede doelenbeleid; Leuk Leren, Beter Buitenspelen en Feest voor Iedereen. Het College bestaat uit 9 leerlingen van 9 middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. Elk lid zit gedurende een periode van 1 jaar in het College.

Taken bij officiële gelegenheden

De burgemeester & locoburgemeester treden met de wethouders op als gastheer / gastvrouw van Madurodam. Leden van het College zijn aanwezig bij officiële gelegenheden in of buiten Madurodam.
De burgemeester zorgt voor toespraken tijdens officiële gelegenheden voor de genodigden. Het publiek kan variëren van directeuren tot aan jonge kinderen. Ook kan het voorkomen dat de burgemeester de pers te woord moet staan. Hierin wordt de burgemeester begeleid door onze medewerker PR en Woordvoering

Verkiezing en installatie

Elk jaar wisselt het College van B&W van Madurodam. Voorafgaand aan de installatie houdt Madurodam een verkiezing. De toekomstige leden stellen zich kandidaat voor burgemeester en houden een toespraak. Nadat de toespraken zijn gehouden, wordt er gestemd door medewerkers van Madurodam.

De kandidaat die de meeste stemmen krijgt, is de nieuwe burgemeester. Hiermee heeft Madurodam als eerste stad in Nederland al jaren een gekozen burgemeester.
De installatie van de burgemeester en wethouders vindt plaats in Madurodam. Alle leden maken deel uit van de zogenaamde Bestedingscommissie.

Als lid van de Bestedingscommissie wordt het College van B&W betrokken bij het goede doelenbeleid en geven zij mede invulling aan de maatschappelijke doelstelling van Madurodam.

Burgemeester

Burgemeester

Op 7 november 2014 is de veertienjarige Fien van Aken door burgemeester Van Aartsen geïnstalleerd als burgemeester van Madurodam. Fien is scholier van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Fien wordt ondersteund door een locoburgemeester en zeven wethouders die onderling de portefeuilles “Leuk Leren”, “Beter Buitenspelen” en “Feest voor iedereen” hebben verdeeld.

Locoburgemeester

Locoburgemeester

Mert Kumru, zeventien jaar oud, is locoburgemeester. Mert is leerling van het gymnasium Haganum in Den Haag. Fien en Mert werden op basis van hun “140 woorden”-speech door de medewerkers van Madurodam gekozen.