arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Veggie challenge College

Word jij één dag de baas van Madurodam?

Op 20 november is het World Children’s Day, een dag die in het teken staat voor de rechten van kinderen. Eén van die rechten is dat kinderen gehoord worden, thuis, op school en ook in Madurodam! Madurodam vind het belangrijk dat kinderen van zich kunnen laten horen! Wij doen dit jaar mee aan de actie ‘Als een baas!’ van Unicef. Wil jij één dag de baas zijn van Madurodam? Dat kan, als burgemeester van de kleinste stad van Nederland!

In ons themapark beleven onze bezoekers dagelijks indoor attracties, doe-dingen en miniaturen waar Nederland voor staat, en wat ons met elkaar verbindt. Als burgemeester ontdek je Nederland op z’n grootst en krijg je een uniek kijkje in de wereld van de kleinste stad van Nederland. Natuurlijk ook achter de schermen. De huidige burgemeester Ties neemt je mee op een rondleiding door onze stad, want als bestuurder ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde in onze stad. Samen met zijn persoonlijke adviseur vertelt hij alles over het verleden en het heden van Madurodam, en wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. Zo moet je bijvoorbeeld de DC-3 inspecteren, het vliegtuig dat vorige maand in ons park geland is.

Natuurlijk staat er ook een raadsvergadering op de agenda. Het college van burgemeester en wethouders vertegenwoordigt Madurodam, ze geven ook advies aan welke goede doelen voor kinderen wij jaarlijks onze opbrengsten doneren. Ze organiseren daarnaast ieder jaar een eigen actie waarbij ze iets doen voor een ander. Als burgemeester denk jij tijdens de raadsvergaring mee over hun plannen voor 2019. En zo staan er op 20 november nog veel meer activiteiten op de bestuursagenda van de burgemeester. Natuurlijk ontbreekt ook de zilveren ambtsketen niet: zo ben je voor iedereen herkenbaar als burgemeester!

Klinkt het burgemeesterschap je als muziek in de oren? Solliciteer dan naar deze droombaan via de website van Unicef. Hier vind je ook onze volledige vacature voor de actie ‘Als een baas!’.