arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-label-bg icon-label-arrow icon-chevron icon-cloud fog icon-rain icon-snow icon-sun icon-thunder
Kinderen in actie voor een ander bij Madurodam Marathon
Evenementen Gepubliceerd op 6 oktober 2019

Tweede editie Madurodam Marathon opnieuw groot succes

Net als ander wereldsteden als New York, Amsterdam en Rotterdam organiseren wij in Madurodam ook onze eigen stadsmarathon. Maar dan wel op een manier die bij ons past: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk en als sponsorloop voor het goede doel. Met zo’n 350 deelnemers was deze tweede editie van de Madurodam Marathon opnieuw een groot sportief succes! Samen haalden we maar liefst 63.197 euro op voor Het Gehandicapte Kind.

Met het afleggen van de 1,69 kilometer (de traditionele 42 kilometer in Madurodam’s oorspronkelijke schaalverhouding 1:25) haalden de deelnemers gezamenlijk ruim 30.000 euro op. Een opbrengst die wij vanuit het Madurodam Kinderfonds hebben verdubbeld! Met het totaalbedrag kunnen bijna 4 ‘Samen naar School’-klassen gerealiseerd worden. Dit is het project van Het Gehandicapte Kind waar het ingezamelde geld aan ten goede komt. Het project maakt het mogelijk dat (zwaar) gehandicapte kinderen toegang kunnen krijgen tot onderwijs op een reguliere school. Elk jaar zijn er namelijk ruim 10.000 kinderen die wegens hun beperking geen normaal klassikaal onderwijs kunnen volgen.

Minister Bruno Bruins en Douwe Bob

Na een warming-up onder leiding van breakdancer Redouan gaf Minister Bruno Bruins stipt om 13:00 uur het startschot. Net als bij andere stadsmarathons kwamen de deelnemers vervolgens langs talloze stedelijke hoogtepunten, zoals de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis en luchthaven Schiphol. Dit jaar kregen de deelnemers bovendien een uniek kijkje achter de schermen van ons park: ze kwamen namelijk dwars door twee van onze attracties én een van onze werkplaatsen. Dit is een plek waar je als bezoekers normaal gesproken nooit komt. Onze maquettes worden hier gebouwd en gerestaureerd.

Net als vorig jaar was ook de populaire singer-songwriter Douwe Bob weer van de partij. Dit keer niet om mee te rennen, maar wel om een privéconcert op zijn boot te veilen ter verhoging van de totale opbrengst. Douwe Bob: “Te veel kinderen kunnen door een handicap niet meedoen op school en zijn daarom eenzaam. Ik zet me er graag voor in dat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen en daar vriendjes kunnen maken. Gewoon, lekker in de buurt.”

Douwe Bob
Ambassadeur Het Gehandicapte Kind
Te veel kinderen kunnen door een handicap niet meedoen op school en zijn daarom eenzaam. Ik zet me daar graag voor in!

Het onmogelijke mogelijk maken

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt vooral andere kinderen. Het is één van de evenementen die wij jaarlijks organiseren om jongeren in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn.
Joris van Dijk, onze directeur: “Deze kindermarathon maakt voor vele kinderen het onmogelijke mogelijk. Noteer daarom 4 oktober 2020 alvast in je agenda: de eerste zondag van oktober staat ook dan weer in het teken van de Madurodam Marathon. Zodat nog meer kinderen met en zonder een beperking hun eerste marathon kunnen meemaken.”

Kinderen in actie voor een ander bij Madurodam Marathon